Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
:

Slik er smittesituasjonen akkurat nå

Oppdaterte tall på antallet smittede. Les mer

Voksne pårørende

De fleste av oss er pårørende i løpet av livet. Du er pårørende fordi du står noen nær som har fått en sykdom, en funksjonsnedsettelse eller en avhengighet. Det kan være et familiemedlem, en venn eller nabo.

Å være pårørende kan innebære mye ansvar, vanskelige følelser og valg.

Kommunene har generelt et ansvar for å gi den som tar kontakt råd og veiledning. Det følger av forvaltningsloven § 11. Kommunen skal også ved ytelser av helse- og omsorgstjenester søke å forebygge sykdom, skade og sosiale problemer ved blant annet opplysning, råd og veiledning.

Overfor personer med særlig tyngende omsorgsarbeid skal kommunen tilby nødvendig pårørendestøtte i form av blant annet opplæring og veiledning, avlastningstiltak og omsorgsstønad.

For å støtte deg i rollen som pårørende har kommunen samlet informasjon om hva som finnes av tilbud og tjenester for pårørende i Alta kommune, samt i regi av andre.

Aktuelt

Med fokus på pårørende og etterlatte

Pårørendedagen 2021

Pårørende og etterlatte i Alta kommune skal være synlige og verdsatt. Dere er en uvurderlig ressurs for deres nære og kjære. Vi ønsker å bli en enda b...
Pårørendestøtte på Facebook

Finn oss på Facebook

Alta kommune ønsker å gi råd, riktig informasjon og veiledning til alle pårørende og etterlatte som trenger det! Som en del av kommunens pårørendesats...