Losvarkollen
Sti Losvarkollen

Kaiskuru/Losvarkollen

Vinterstid er dette en middels krevende turløype. Stien går stedvis langs berg og på toppen er det flott utsikt over Alta i alle retninger. Fra start til topp er det ca. 0,7 km og det tar ca. 30 minutter å gå opp. 

Adkomst: Følg skilting til "Kaiskuru skianlegg" fra E6/Altabru. Godt med parkeringsplasser både ved skianlegget og Kaiskuru nærmiljøsenter. Startpunktet for turen er utebarnehagen som ligger lengst sør på parkeringsplassen. Der står det også en grillhytte. 

Komsa
Sti Komsa

Komsa

Middels krevende turløype med en jevn stigning hele veien til toppen ca. 213 moh.

I Komsa er det er tråkket et helt stinett vinterstid som gir flere valgmuligheter om veien videre opp til toppen. Den offisielle stien starter ved tilfluktsrommet der det er godt med parkeringsplasser. Stien følger så skiløypa et stykke før den tar av opp mot toppen. En annen mulighet er å starte på andre siden ved studentboligene. Det er den stien som er oftest tråkket til toppen.

Adkomst: Følg Bossekopveien fra E6 inn til Komsa skole. Velg første avkjøring til høyre etter Spenst. Startpunktet for turen er parkeringsplassen i enden av veien ved tilfluktsrommet. 

 

Nordtoppen
Utsikt fra Nordtoppen

Nordtoppen

Krevende, men svært populær sti til Nordtoppen på 400 høydemeter. Stien går i stedvis bratt terreng. Stien er enkel å følge. Fra toppen er det veldig god utsikt over Alta. 

Ved lite snøfall og hardpakket underlag anbefales pigger under skoene. Staver kan også vurderes. Husk hodelykt. 

Adkomst: Fra Alta sentrum til Alta museum er det ca. 4 km. Her er det godt med parkering. Følg så gangsti langs E6 mot Tromsø ca 400m. Ta så av opp mot ventre som er starten av turen, merket med skiltet "Hjemmelufttoppen".

 

Nordlys snø vinter sti
Sti Gakorimyra

Gakorimyra

Innerst i Gakorimyra er det et flott startpunkt for en gåtur på trugesti.  

Det tråkkes to ulike gå/trugestier og det er tilknytning til både ski- og fatbikeløype.

Adkomst: Fra sentrum er det ca. 4 km i retning mot Tromsø. Ta av fra E6, like før Alta museum og følg veien Bjørnemyra til dens ende som er turens startpunkt.