Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Velkommen til Alta

Med over 21.000 innbyggere er vi den største byen i Finnmark og en kommune med stor årlig befolkningsvekst. Vår unge befolkning er gir utviklingslyst, kreative uttrykk og fremtidstro. Alta er kåret til Nord-Norges nest beste kommune i NHOs kommune-NM. Hovedårsaken er det varierte næringslivet i kommunen.

For å være en kommune i vekst er man avhengig av mer enn jobber, og vi liker å kalle oss arrangementsbyen Alta. Vi jobber kontinuerlig med å skape aktivitet og gode opplevelser – året rundt. Vi nevner særlig Borealis vinterfestival, Finnmarksløpet, Alta Live og Offroad Finnmark.

Alta er et utdanningssentrum med rundt 1000 elever på Videregående skole, en populær folkehøgskole og Campus Alta, som en del av Universitet i Tromsø.

Hvorfor være inne når alt håp er ute, er det et ordtak som sier. De siste ti årene har vi jobbet mye med å legge til rette for fysisk aktivitet for alle. Vi har nærturer, toppturer, universelt utformet tursti, tilrettelagte friluftsområder, parker og lekeplasser. Alt i nærhet til der vi altaværinger bor. Vi er kanskje plassert på kanten av landet, men vi har skapt et arktisk knutepunkt for vekst og utvikling. Det er knappe to timer med fly til Oslo, halvtime til Tromsø og en tur over vidda til Sverige og Finland.

 

Alta sentrum sommer 22

Aktuelt