Forebyggende og behandlende tilbud

Synes du at helsen din har blitt verre, du har nyoppstått helsetilstand der basseng ansees å være viktig eller er inne i et rehabiliteringsforløp, så kan bassengtilbudet vårt være noe for deg.

Bassengtilbudet er et forebyggende og behandlende gruppetilbud ved Alta helsebad, og er ledet av kommunal fysioterapeut. Treningen innebærer 35 minutter gruppetrening der vi legger vekt på kondisjon, styrke, koordinasjon og bevegelighet. Det er også mulighet for individuelt tilpasset egentreningsopplegg fra fysioterapeut.

 

Ansatte i Frislivssentralen
Fra venstre Evie Einvik-Heitmann, Mette Hætta Sakariassen, Marianne Sanden og Johanne Nikolaissen Foto: Alta kommune

Hvilken deltakerform passer deg?

Behandlingstilbudet kan benyttes av deg som opplever en forverring i helsetilstand eller har nyoppstått tilstand hvor bassengtilbudet ansees som en viktig del av ditt helhetlige behandlings – eller rehabiliteringsforløp.

For deg som har avsluttet et behandlingsforløp og har behov for vedlikeholdstrening kan benytte seg av det forebyggede gruppetilbudet. Dette gjelder også for de som er i en livstilsoppfølging og andre med langvarige helseplager hvor deltakelse i basseng ansees som viktig.


Progresjon i ditt deltakelsesforløp
Ved deltakelse i behandlingsgruppa tilbys man et forløp på 12 uker før det evalueres effekt og veien videre.  
 

Treningstimer

 

 

DagKlokkeslett 
Mandager13.00-14.00Gruppe
Onsdager13.00-14.00Gruppe
Onsdager14.00-15.00Individuelt
Treningstimer

 

 

Praktisk info

Vi har ikke muligheter til å bistå deg i garderoben, du må ha med egen assistent eller være selvhjulpen.
Alle må bruke badehette.
All informasjon til deltaker gis gjennom gruppevarsling og mottas som SMS. 

Fravær:
Ved deltakelse i et behandlingsforløp må all fravær gis beskjed senest 09:00 samme dag som behandlingstidspunkt. Ved uteblitt fraværsmelding over 2 ganger, blir behandlingstilbudet avsluttet, men du vil fortsatt kunne delta i gruppen som deltaker i det forebyggende tilbudet.
 

Betaling

Egenandel
Forebyggende gruppe    100,-
Behandlingsgruppe (takst)    130,-

*Faktureres kostnadsfritt fra kommunen en gang per måned.
** Egenandelen for behandling følger fysioterapitakst og inngår i frikort ordningen. Har du betalt for mye, vil du automatisk få tilbakebetalt aktuelle sum fra HELFO.