Regjeringen har kommet med "langsiktig koronastrategi for å normalisere hverdagen". Dette innebærer strategien:

Testing i tiden fremover

Testteltet som har stått på sentrum de siste to årene ble avviklet 20. april.

Det vil være mulig å hente selvtester på Alta helsesenter, men er verdt å merke seg at det ikke lenger er en generell anbefaling å teste seg ved nyoppståtte luftveissymptomer.

Smittevernråd fra FHI

Rådene ved nyoppståtte luftveissymptomer er de samme uavhengig av testresultat: hold deg hjemme dersom du føler deg syk.

Selvregistrering

Selvregistrering av positive koronatester på kommunens hjemmeside er også avviklet. Det betyr at det ikke er behov for å melde ifra dersom man har testet positivt.

Plakat som viser vilkår for gyldig koronasertifikat ved innreise og kontroll i EU/EØS

Testing til koronasertifikat

Testing til koronasertifikat er ikke definert som helsehjelp.

For personer som trenger koronapass i forbindelse med reise kan velge følgende; 
  • Vaksine gir koronasertifikat og det anbefales! Koronavaksine gis på apotek i byen. Kan også kontakte; post.vaksine@alta.kommune.no Eventuelt ringe 78 45 53 26/27 ved spørsmål om vaksine. 
  • Det er også mulig å kontakte private aktører som utfører koronatesting på Gardemoen. 
  • Kontakte fastlege for å få tatt PCR eller hurtigtest. Dersom man ikke har fastlege i Alta er det legevakta man må kontakte. OBS: Dette inngår ikke i frikort / egenandeler, men har egen prissetting – spør på ditt legekontor hva det koster.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om korona, så ta kontakt via vårt servicesenter på telefon 78 45 50 00 eller på mail postmottak@alta.kommune.no