– Har vært godt å kjenne på at man ikke er alene om å ha utfordringer. Kunne dele med hverandre og lære av både seg selv og andre, sier en forelder som har gjennomgått Tiltaksteamets første runde av foreldrekurs. 

Nå er kursholderne Karianne Evenmo Andersen og Ingrid Agnethe Pedersen halvveis i andre kursrunde og i gang med rekrutteringen til den tredje runden. Oppstart er mars 2023.

– Vi håper så mange som mulig melder seg på neste foreldrekurs.

Her kan du melde deg på foreldrekurs

Andersen og Pedersen er svært fornøyde med både deltakelse og gjennomføring.

– Vi får tilbakemelding fra foreldre at dette er et kurs de liker og har god nytte av, så da er vi også fornøyde.Vi er nå halvveis i andre runde, og ser frem til å starte på nytt med en ny gjeng allerede i mars neste år.

Barn- og ungetjenesten i Alta kommune, som Tiltaksteamet er en del av, har fokus på forebyggende arbeid, komme tidlig inn og hjelpe familier.

Foreldrekurs er for foreldre/foresatte som har barn med begynnende samarbeidsvansker. Så dersom noen føler at hverdagen kan være strevsom og at det blir mer krangling enn ønskelig, så er kurset midt i blinken.

Dette sier en annen forelder som har gjennomført kurset:

– Tusen takk for fine uker! Dere har vært herlige kursholdere. Håper dette kurset er kommet for å bli. Alle har lærdom å hente her, uansett utfordringer eller ikke. 

Dette er foreldrekurs

Dette kurset kan bidra til at du forstår barnet ditt bedre, blir tryggere i foreldrerollen og får et enda bedre forhold til barnet ditt. Alle foreldre møter på små og store utfordringer i hverdagen. Det er helt naturlig å føle at man av og til ikke strekker til. På foreldrekurset gis det tilgang til sin egen "verktøykasse". Foreldreverktøyene som læres, vil kunne brukes på ulike måter gjennom hele barnets oppvekst.

Praktisk informasjon om kurset:

  • Målgruppe: Barn 3-12 år
  • Kurset er gratis og varer i 10 uker
  • Gruppen møtes en gang i uken à 2,5 timer
  • Oppstart 8.mars 2023
  • Kurset gjennomføres på onsdager klokken 09.00-11.30 (inkludert pause med kaffe/te/snacks)
  • Kurssted: Markveien 26, barn- og ungetjenesten
  • Kurset foregår i grupper på inntil 10 personer (enforeldre, par, steforeldre)
  • Vi anbefaler at begge foreldre/foresatt barnet bor med deltar
  • Foreldrekurset kjøres av sertifiserte foreldreveiledere

Her finner du kursdatoene for 2023 og påmelding