I mars 2024 skal tusenvis av norske og allierte soldater trene sammen på å forsvare Norden. Øvelsen får sitt tyngdepunkt i det nordlige Norge, Sverige og Finland, samt i tilhørende luftrom og havområder, skriver Forsvaret på sine nettsider.

Her finner du oppdatert informasjon om øvelsen Nordic Respons på Forsvarets nettside

I Norge blir det mest aktivitet fra Bjerkvik og indre Troms, og videre nordøstover til Alta og Midt-Finnmark. I tillegg blir det stor aktivitet i sjøområdene utenfor Troms og Finnmark.

Gjennom vinteren blir det utbredt alliert militær tilstedeværelse i Nord-Norge, med trening, forberedelser og diverse alliert øvingsvirksomhet. Dette gjøres for at allierte styrker skal være best mulig forberedt til å trene i nordiske vinterforhold.

Publikum i Alta og områder rundt vil merke den militære tilstedeværelsen. Under informasjonsmøtet vil det bli orientert om blant annet hva øvelsen handler om, deltagere, hvilke områder som blir berørt av aktivitet, og miljø. Møtet avsluttes med en åpen spørrerunde der publikum kan stille spørsmål til nøkkelpersoner i Forsvaret som står for planleggingen av øvelsen. Påmelding er ikke påkrevd, men det er plassbegrensning på inntil 100 personer.