Etter timer med debatt fra talerstolen gikk Kommunestyret til votering og følgende forslag ble vedtatt med 32 mot tre stemmer. 
 
 
1. Det bygges en ny sentrumsskole på Komsa med tre paralleller, klasserom til de samiske klassene, samt en egen avdeling for elever med behov for et helhetlig tilbud (base). Det bygges en egen avdeling for SFO i skolen. 
2. Saga skole bygges ut til en fullverdig to parallell 1.-7.skole der SFO er en avdeling.
3. Kaiskuru nærmiljøsenter utvides til en fullverdig 1.-7.skole med SFO avdeling. 
4. Gakori skole bygges om og ut til en fullverdig tre parallell 1.-7.skole der SFO er en egen avdeling. 
5. Bossekop skole legges ned når Gakori skole er ferdig ombygd.
6. Øvre Alta og øvrige distriktskoler består som i dag så lenge det er elevgrunnlag som gir grunn til å opprettholde denne strukturen. 
 
Etter at Kommunestyret har gjort sitt vedtak om ny skolestruktur, må de formelle høringsprosesser igangsettes for å klargjøre nye skolekretsgrenser/skolemønster i forhold til nye vedtatt skolestruktur. 
 
Investeringen er lagt inn i vedtatte økonomiplan 2023-2029 med 655 millioner kroner og finansieres ved salg av areal, momskompensasjon og låneopptak.
 
Kommunestyret viser til tverrpolitisk utvalgs notat som ble levert i november-22. Føringer som ble gitt av utvalget skal følges opp i det videre arbeidet.
 
  • Bydelene som får endret skolemønster skal styrkes med boligtomter ved at offentlige arealer ved Bossekop og dagens Komsa skole omreguleres til boligområder. Administrasjonen bes igangsettes omreguleringsarbeid fra offentlig formål til bolig.
  • Idrettsarealene ved Bossekop skole flyttes i dialog med BUL til Breverud. 
  • Det skal opprettes en byggekomite for skolebygg-investeringene. 
  • I neste økonomiplanperiode skal det legges inn økt ramme for vedlikehold av skolebygg.
  • verrpolitisk skoleutvalg ber om en sak til kommunestyret der kostnadsoverslag for å ruste opp skolene som ikke berøres av dette vedtaket belyses. Saken skal vise kostnader med oppgradering til dagens standard.

Her kan du lese mer om prosessen mot dagens vedtak