Alle årstider har sin sjarm, men det er ingen tvil om at sola og lyset betyr mye. Særlig for barna og de voksne i barnehagene våre. Nå blir det mer utetid, forteller fagleder i barnehagen ved Talvik oppvekstsenter Siv-Kristin Ryeng.

– Det gjør arbeidsdagen mindre hektisk og mer lystbetont. Uterommet gir oss større areal og barna får mer plass til å utfolde seg. Vi opplever færre konflikter mellom barna, mer fysisk lek og flere muligheter. Det er også mindre støy og vi får mer frisk luft. Rett og slett helsefremmende for oss alle, forteller hun.

Barna husker/disser ute
Disse, som vi sier i Alta, er like populært som alltid. Hørt fra dissa: mere fart, mere fart eller så får du melkebart. ©Alta kommune

Trygge og gode voksne

Ved barnehagen har de som mål at alle de voksne skal være trygge og gode voksne som støtter ungenes utvikling og gir god omsorg. De voksne skal også hjelpe barna å bli sosialt kompetente og støtte de i all utvikling, samt være med på danningen av et tenkende og reflektert barn.

– «De voksne» som alle ansatte kalles av barna - om du har gått på høyskole eller kommer rett fra videregående opplæring - avgjør kvaliteten på barnehagedagen til ungene. Vi voksne, som får være en del av barnas reise, er utrolig heldige.

Aker i snøen
Barna aker på utsiden av barnehagen i nydelig vær. ©Alta kommune

Fokus på de ansatte

Barnehagedagen 2023, som var 14. mars, satte søkelys påå betydningen av flere ansatte i barnehagen og hadde slagordet «liten og stor»

Her kan du lese mer om barnehagedagen

– Uansett om vi ønsker flere hender og ønsker økt bemanning i barnehagene, så er det den voksne som til enhver tid er kvaliteten, påpeker Siv-Kristin.