I forrige kommunestyremøte ble årsrapporten for personvern 2022 tatt til orientering. Rapporten belyser status på oppgavene for 2022. I tillegg er oppgavene for 2023 konkretisert avslutningsvis. Rapporten er til hjelp for å finne ut av hva som fortsatt gjenstår for å oppnå fullstendig etterlevelse av gjeldende lovverk.

Les hele rapporten her

Dette er personvern

Personvern handler om vern av personopplysninger, og retten til å få ha privatlivet sitt i fred. Alta kommune jobber for å ivareta personvernet til både innbyggere og ansatte på sikrest mulig måte.

Status for 2022

Som følge av personvernregelverket har Alta kommune blitt tillagt noen plikter, herunder å blant annet ha en oversikt over alle gangene vi behandler/registrerer/overfører/sletter personopplysninger. Hver gang noen eksempelvis sender byggesøknad, meldes inn på skole, er i kontakt med barneverntjenesten eller får lønn fra Alta kommune, så behandles det personopplysninger.

Oppgaven for 2022 var å få ferdigstilt denne oversikten over alle tilfeller. Oppgaven kan sies å være delt i to deler, der den ene består av å kartlegge tilfellene vi behandler personopplysninger, mens den andre delen består av å sjekke og kontrollere at regelverket faktisk overholdes.

I behandlingsprotokollen (oversikten) antas det at 98-99 % er ferdigstilt.

Ledere og ansatte har god kontroll på alle tilfeller det behandles personopplysninger i arbeidshverdagen. De har også god kontroll på hvor personopplysningene kommer fra, altså hvilke kilder vi har, samt om og hvor personopplysningene overføres, internt og eksternt.

Det videre arbeid i 2023

I 2022 ble alle tilfeller der Alta kommune behandler personopplysninger identifisert og nedskrevet i protokollene. I 2023 skal det gjennomføres risikovurderinger på alle disse tilfellene. Med en komplett oversikt vil man kunne se at regelverket overholdes, samt kartlegge risikobildet og høyrisikoområder og se på tiltak for å minke disse.