ballett

Ballett

Klassisk er grunnlaget for teknikk i alle danseformer. Her lærer du å danse riktig og unngå skader. Du får bedre kroppsbeherskelse og holdning. En klassisk time inneholder barrè, senter, streching og dans.

Alder/nivå:
4 år - 100 år. 

Varighet:
30 - 75 minutter

Kleskode:
Ballettsko eller sokker, ballettdrakt evt. med skjørt og ballettlongs eller ettersittende klær.
Sett opp håret.

Hva du lærer:

Klassisk ballett er grunntreningen for all type scenisk dans og bevegelse, fordi det er en meget allsidig treningsform. Faget skal gi kunnskap om kroppens fysiske forutsetninger og egne utviklingsmuligheter. Man oppnår disiplin og teknikk som kan brukes i all form for dans.

I en ballettklasse er det fokus på god kroppsbeherskelse –  og holdning, en balanse mellom å opparbeide seg styrke og bevegelighet, å få god koordinasjon og ikke minst å beherske den klassiske ballettens egenart og stil. Målet er å utvikle grasiøse dansere som kan bevege seg tilsynelatende uanstrengt både gjennom rolige og sarte bevegelser, kraftfulle hopp og hurtige og lekne trinnkombinasjoner.

En ballettklasse har en relativt fast oppbygning av øvelser uavhengig av nivå. Klassen begynner ved barren; stangen ved veggen som gir oss bedre balanse. Ved barren varmer vi opp kroppen ved å øke både belastningen, tempoet og kompleksiteten gradvis gjennom barreøvelsene. Samtidig øver vi på trinn og elementer som senere skal gjøres i senter; altså uten støtte fra barren. I senter har vi f.eks. rolige sekvenser med fokus på armbevegelser, beinløft og balanse, valser med fokus på forflytning og pirouetter (turns), små hurtige hoppekombinasjoner og lengre kombinasjoner med kraftfulle sprang. Musikken er som regel klassisk pianomusikk spesialskrevet for ballettklasser, men av og til varierer vi med popmusikk.
 

Lærer: Marthe K. Engdal og Marie A. Ringsaker (barneballett)

hip-hop

Hip-Hop

Hip-hop er en tøff og kul dans som passer for både gutter og jenter. Vi danser til r&b, rap, funky hiphop og latinsk musikk.

Alder/nivå:
6-100 år

Varighet:
45-60 minutter

Kleskode:
Behagelig og bevegelig treningstøy, gjerne løst/litt baggy. Ha med innejoggesko

Hva du lærer:
Om du liker hiphop, pop, artig musikk, så er dette klassen for deg! Vi tilbyr kurs for nybegynnere.

Hiphop er en fusjonsdans hvor man blander inn elementer fra popping, locking, street style, hiphop lady style etc. Du kan både se waves, isolasjoner og gulvarbeid i hip-hop, men kjennetegnet er den bouncy kroppen med bøy i knærne.

En time består av oppvarming, ulike tekniske øvelser, styrke, korte trinnkombinasjoner og lengre kombinasjoner.


Lærer: Ngoc Thuy Duong Le (Carmen)

jazzdans

Jazz

Jazz er en fartsfylt og energisk danseform som blir brukt i blant annet musikkvideoer, revyer, show og musikaler. 

Alder/nivå:
8-18 år

Varighet: 
Jazz 1: 45 min
Jazz 2: 60 min
Jazz 3: 75 min


Kleskode:
Behagelig og bevegelig treningstøy, gjerne myke jazzsko eller sokker. Oppsatt hår.


Hva du lærer:
Timen inneholder oppvarming, isolasjoner, teknikk, koordinasjonstrening, dynamikk, styrke, tøying, dans og masse danseglede. 
Treningsformen øker din danseteknikk, smidighet og styrke.
Vi har oppvisninger flere ganger i løpet av skoleåret, og en større Mørketidsforestilling i Alta kultursal i november.

Lærer: Marie A. Ringsaker

moderne dans

Moderne

Moderne dans er den stilarten som også kalles fridans, og er den mest individuelle form for dansekunst. Mens den klassiske balletten strever etter å oppheve tyngdeloven, bruker den moderne dansen gulvet og tyngdeloven som utgangspunkt.

Alder/nivå:
9-100 år

Varighet: 
60-90 minutter

Kleskode:
Det anbefales å anvende treningsbukser og langermet genser eller t-skjorte og bomullsokker (ull kan bli for glatte). 

Hva du lærer:
Her finnes mange ulike uttrykksformer og stiler, med stort rom for fritenking og tolkning på en helt annen måte enn mer «satte» stiler som jazzdans, klassisk ballett, eller selskapsdansene. 

Timene fokuserer på grunnleggende gulvteknikk og stående øvelser som bygger styrke, koordinasjon og kroppsbevissthet. I moderne dans handler det om å finne de mest organiske og effektive måtene å bevege seg på, noe som kan utspille seg ulikt fra person til person. Individuelt uttrykk og personlighet får også utspille seg her, blant annet via koreografi og elementer av improvisasjon. Pedagogen tilfører sin egen stil til klassene, noe som fører til varierte uttrykk og utfordringer.

Du vil øke din kunnskap om gulvarbeid, du vil utfordre grensene dine gjennom improvisasjonsarbeid, og du vil møte nye tanker om hva dans er eller kan være.


Lærer: Marthe K. Engdal

Kompaniet (vår 2020) - her i moderne dansestil

Barnedans

Alder/nivå: 4 – 6 år

Varighet: 35 minutter

 

Hva du lærer:

 

På barnedans tas det sikte på å utvikle rytme, koordinasjon og bevegelseskvaliteter. Et morsomt og pedagogisk opplegg der vi lærer gjennom diverse danseøvelser og lek.

 

Kleskode: 
Ballett/turndrakt med skjørt er å foretrekke, men annet bevelige tøy går også bra. Tutu går også fint, men unngå store, glitrende prinsessekjoler. Ballettsko eller sokker.