Bjørnis og gjengen på Alta brannstasjon har den siste tiden jobbet med å lage et opplegg for førskolebarna i Alta. Opplegget baserer seg på brannvernpakken barnehagesekken og lillebjørnis.

Her kan du lese mer om opplegget

– Vi ønsker å starte opp allerede andre uken i februar, uke 7, og vi håper at så mange barnehager som mulig blir med. I og med at det er første gang vi gjennomfører dette, så blir 2023 et prøveår. Vi skal evaluere opplegget og vil gjøre endringer dersom vi ser at det nødvendig, forteller Bjørniskoordinator hos Alta brannvesen, Stein-Yngve Sommer.

Målet er at alle førskolebarn skal få enkel brannvernopplæring, hatt med seg bjørnissekken hjem og vært på besøk på brannstasjonen.

– Dette er brannvernopplæring på barnas premisser, men vil ha ringvirninger for både barnehage og hjem, sier Sommer.

Barnehagesekken, som inneholder trøstebamse og loggbok med innhold, kan bestilles via www.brannbamsen.no

Opplegg i fire deler

Som nevnt er dette et tilbud til førskolebarna og det skal gjennomføres hvert år. Opplegget er i fire deler:

2023

Del 1 En fra brannvesenet kommer på besøk til førskolegruppa i barnehagen og gir enkel brannvernopplæring.  Uke 7 
Del 2

Barnehagen gjennomfører «Bjørnis med hjem» - barnehagesekken. Dette opplegget er det allerede mange barnehager som er godt kjent med.

Mellom uke 7 og 12
Del 3 Førskolebarna kommer på besøk til brannstasjonen. Her vil det være et opplegg hvor vi snakker om hva barna har opplevd med Lille-Bjørnis hjemme, hva de har lært om brannsikkerhet, se på brannbiler og selvfølgelig møte Bjørnis. Uke 12
Del 4 Evaluering - deltakende barnehager får tilsendt et evalueringsskjema. Det vil være med på å utvikle opplegget videre.  Fra uke 13

 

Påmelding

Alle barnehagene har fått tilsendt informasjon og invitasjon til påmelding, og det er de som melder på førskolebarna.

Her kan du lese mer om aktiviteter Bjørnis gjør i løpet av året i Alta