Alta gjorde seg godt bemerket på konferansen «Nord i sør», onsdag 4. januar. Konferansier var Merete Jørstad fra NHO Arktis, mens popyndling Eirik Lyng stod for den musikalske underholdningen både på konferansedagen og under festmiddagen.

Det hele toppet seg da Sorrisniva ble hedret med Nordnorsk Markedsføringspris for 2023. 

Nordnorsk markedsføringspris

I en pressemelding skriver NHO følgende om prisvinneren:

Årets vinner, Sorrisniva, er en sterk eksportbedrift og en viktig bidragsyter i markedføringen av Nord-Norge.

— Sorrisniva betyr enormt mye for markedsføringen av Nord-Norge i både inn og utland. Vinneren har en unik posisjon som en sterk eksportbedrift, og har det siste året solgt sine produkter i en rekke land som Storbritannia, Sveits, Østerrike, Frankrike, Dubai, Marokko, Singapore, Indonesia, Thailand og USA. Det er en bedrift som har lange tradisjoner i Nord-Norge, og som alltid har vist vei når det gjelder å utvikle nye produkter, sier Arne Kjell Nyheim styreleder i NHO Reiseliv Regionforening Nord-Norge. 

Prisen deles ut hvert år av NHO Reiseliv Regionforening Nord-Norge. Prisen går til en person, bedrift eller organisasjon som betyr mye for markedsføringen av Nord-Norge, og som har en positiv innflytelse og påvirkning i utviklingen av landsdelen. Juryen er styret i NHO Reiseliv Regionforening Nord-Norge.

Under pandemien, hvor bedriften led under nedstenging og mangel av kunder, tok Sorrisniva sats og investerte rundt 110 millioner kroner i nye produkter og tjenester. 
— Bedriften evnet å bruke koronakrisen til å tenke nytt, og brukte nedstengingen til å styrke sin markedsposisjon. Allerede nå viser det seg at investeringene var riktige å gjøre, og bedriften kan rette seg inn mot nye og mer kjøpesterke målgrupper, sier Nyheim. 

 

Like før jul stod årets utgave av Sorrisniva Igloo Hotel utenfor Alta ferdig – for 24 gang. Også i år med snø og iskunst som viktig ingrediens. Dette er verdens nordligste igloo hotell og Norges første.

Dette er Nord i sør

På konferansen er det flere hundre engasjerte personer fra nærings- og samfunnslivet i nord, og sentrale politikere og beslutningstakere fra hovedstaden og resten av landet. Hovedtemaet for Nord i Sør 2023 er urolige tider, langt på vei samme tema som NHOs store årskonferanse skal diskutere dagen etter. På konferansen er det naturlig nok et nordnorsk perspektiv på dette.

Informasjonen er hentet fra hjemmesiden til Nord i sør. Her kan du lese mer om konferansen