I disse dager smelter snøen og våren kommer nærmere for hver dag. Da kan det være fint med et tilbakeblikk til da snøen lå som et hvitt teppe og Oterfaret barnehage arrangerte vinterfestival.

– Vinterfestival er noe vi har arrangert i mange år og som opprinnelig varte i en uke, men som nå er utvidet til tre uker for det er jo så mye vi har lyst å gjøre, forteller styrer Anne Lill Pedersen.

Alle er med

Når vinterfestivalen er på planleggingsstadiet så er selvsagt barna med på å bestemme hva som skal skje. Mange har vært med på festivalen tidligere og har mye å bidra med. I år har de blant annet hatt lese- og dramadag, tur til Sami Siida, trugetur, skidag, besøk på Bossekopmarked, felles grilling, hundekjøring hos Trasti&Trine og hundekjøring i barnehagen.

Se bilder fra aktivitetene nederst i artikkelen.

Gjennom vinterfestivalen lærer barna å ta vare på seg selv, hverandre og naturen. De får naturopplevelser og blir kjent med naturens mangfold, og barnehagen skal bidra til at barna opplever tilhørighet til naturen. Momenter som man finner igjen i rammeplanen og som realiseres gjennom festivalen.

 

Samarbeid med andre barnehager

I år samarbeider Oterfaret og Kronstad barnehage under temaet samisk kultur og tradisjoner. Derfor valgte de å dra sammen til Sami Siida der de fikk se reinsdyr på nært hold og bant annet lære mer om lassokasting. 

 

Realfag i barnehagen

Realfag har vært et satsningsområde i mange år - hva er vel bedre enn å starte allerede i barnehagen. Under vinterfestivalen er realfag tema.

realfag er et vidt begrep og hver avdeling står fritt til å fokusere på det de vil ut ifra interesser i form av lek, forskning og undring med barna.

– I år oppfordra vi til å ta i bruk ulike former å fryse i. For eksempel brødform, plastbaljer, plasthansker, melkepakker også videre.

Figurene frøs de i forkant av festivalen og dekorerte til åpningen. En vinterfestival skal selvsagt ha åpning - som isprinsessa sto for.

Alle ansatte i barnehagen fikk ansvar for en til tre aktiviteter hver.