Alta Frivilligbørs ble arrangert for andre gang, og denne gangen kom helt andre foreninger, grupper og bedrifter enn den første gangen. Det er helt tydelig at et slikt konsept er nødvendig, selv om det ikke var fullt hus.

Her kan du lese hvordan det gikk da frivilligbørsen ble arrangert for første gang

– Vi ser at mange har behov for hjelp og det er derfor vi ønsker å kjøre frivilligbørs. Det er også veldig givende å se at mange av dem som kommer til frivilligbørsen ikke er klar over hva de selv har å tilby, mens de er her oppdager de at også de har ressurser å dele med andre, sier kommunikasjonsrådgiver i Alta kommune og konferansier under børsen, Astrid Krogh.

Gruppen Våre barn kom til børsen med et sterkt ønske om å knytte kontakter. De har stort behov for skyss til og fra fritidsaktiviteter for 20 barn mellom 8 og 17 år, som bor på Vertshuset.

Våre barn er et prosjekt Lilia Voitenko har satt i gang. Engasjert, sammen med Lilia, er Line Kristensen fra Alta. Hun tok ordet under børsen.

– Vi har mange barn som sitter på mottaket og vil ha noe å gjøre, men de trenger skyss for å kunne delta på fritidsaktiviteter. Ingen av dem som bor på Vertshuset har bil, bussen stemmer ikke alltid over ens med treningstider og for mange er det skummelt når de er på et helt nytt sted.

Lilia samler all informasjon fra barn og foreldre som bor på Vertshuset og Line prøver å finne de rette aktivitetene til hver enkelt barn, og knytte kontakt mellom barn og aktivitetsarena.

– Gruppen Våre barn er et godt eksempel på hvorfor vi arrangerer børsen. Tenk på alle de som kjører egne barn til fritidsaktiviteter i Alta - de kunne sikkert tatt med seg et barn til. Her på børsen har gruppen knyttet nye kontaker, blant annet Pensjonistforeningen. Forhåpentligvis bidrar det til at flere kommer seg ut på fritiden.

Her kan du lese mer om hva en frivilligbørs er

Under kommer en opplisting av dem som var på børsen og deres behov, samt kontaktinformasjon:

HLF Alta, John Dalseng, på frivilligbørs
John Dalseng i HLF Alta, Hasvik og Loppa. Astrid Krogh ©Alta kommune

HLF Alta, Hasvik og Loppa

Hørselshemmedes Landsforbund avdeling Alta, Hasvik og Loppa kom til frivilligbørsen fordi de trenger kontorlokale med mulighet for lagring av utstyr. Underveis i børsen gjorde lederen seg noen erfaringer.

– Jeg kom hit fordi vi har behov for kontorlokale, men så skjønte jeg at også vi har noe å bidra med. Dersom noen trenger en hørselstest, så gjør vi det gratis. Denne testen kan gi en indikaksjon på om man har utfordringer med hørselen og bør gå til audiograf, sa John Dalseng til forsamlingen.

Han tok runden blant de andre oppmøtte og knyttet kontakter.

Har du et lokale som HLF Alta, Hasvik og Loppa kan bruke en dag i uken, så ta kontakt med John på john.dals@outlook.com

Alta sameforening
Alta Sameforening. Astrid Krogh ©Alta kommune

Alta Sameforening

Alta sameforening bidrar gjerne inn i altasamfunnet og kan bistå med kloke hoder. De deler gjerne kunnskap om samisk språk og kulturkompetanse, samt gode forbindelser. 

Sameforeningen trenger husrom til kurs og kulturarrangementer, lydutstyr og håndverkutstyr, samt frivillige til kurs, kulturarrangementer og samenes nasjonaldag.

Har du lyst å hjelpe Alta Sameforening, så ta kontakt på ass@nsr.no

 

Hero Asylmottak (til venstre) og Pride Alta
Gustav Gleine i Alta Pride (t.h), her sammen med Benin Albayati hos Hero Asylmottak. Astrid Krogh ©Alta kommune

Alta Pride

Alta Pride er en nokså ung forening i Alta og hadde arrangement for første gang i fjor. Nå er styret på utkikk etter hjelp. De trenger frivillige før og under neste Alta Pride 1.-4. juni. De ønsker også samarbeid med lokale organisasjoner.

De trenger også støtte og bistand til blant annet IT-support og oppsett av egen nettside.

I retur lover de informasjonsdeling, PR og tilstedeværelse under Alta Pride.

Du kan ta kontakt med Alta Pride gjennom deres Facebook-side her

Hero Asylmottak

Hero oppretter asylmottak i Alta og trenger hjelp av altasamfunnet. Benin Albayati sier de ønsker flere aktiviteter og samarbeid for bedre integrering. På asylmottaket vil det komme unge mindreårige flyktninger. 

Viktigst av alt er leksehjelp, sier Benin.

Kan du bidra med noen timer leksehjelp, så send en mail til beninalbayati@gmail.com

Hjerterom, Pensjonistforeningen og Siri Isaksen fra Alta kommune
Eirik Noodt i samtale med representanter fra Hjerterom og Siri Isaksen fra Alta kommune. Astrid Krogh ©Alta kommune

Alta Pensjonistforeningen

Pensjonisforeningen var også tilstede med nestleder Eirik Noodt. Han minglet under børsen og opprettet kontakt med flere. Det er cirka 500 medlemmer i foreningen og Noodt skal videreformidle informasjon til medlemmene.

Jørn Thomassen i Scandic Alta og Anita Bakken fra Tverrelvdalen barnehage
Jørn Thomassen i samtale med Anita Bakken, styrer i Tverrelvdalen barnehage. Astrid Krogh ©Alta kommune

Scandic Alta

Scandic, ved Jørn Thomassen, hadde med seg et tibud til de som deltar på Alta Frivilligbørs - gratis lokale til for eksempel diskotek og bursdager for lag/foreninger. 

Tilbudet er begrenset til de som deltar på børsen, så da oppfordres det til å være med på neste børs.