Prosjektet ble gjennomført som en delt entreprise der Alta kommune har kontrakts- og koordineringsansvar for de tre ulike fagområdene i prosjektet. Arbeidene startet opp i juni 2023 og ble overtatt av Alta Kommune like før jul 2023. 


Prosjektet har ført opp et tilbygg til Finnmarkshallen for å få etablert areal til nytt ventilasjonsanlegg som skal betjene selve fotballhallen. Tilbygget er utført som en forlengelse av pressetribunen som ble oppført i 2011 og har lik utforming som dette tilbygget. Inne i fotballhallen er det etablert kanalnett for til-luft og avtrekk oppe under tak. Målsetningen for utbyggingen er å bedre luftkvalitet og redusere luftfuktighet i fotballhallen. 

Det monterte ventilasjonsaggregatet er et av de største som finnes i Alta og skifter ut en luftmengde på 35 tusen kubikkmeter i timen. Dette innebærer at all luft i hallen blir skiftet ut ca. hver fjerde time. Anlegget er bygget for å kompensere for den varmluft som trekkes ut av hallen ved hjelp av en varmegjenvinner og skal i bidra til lavere oppvarmingskostnader for hallen. Innetemperatur i hallen berøres ikke av anlegget og vil fortsatt være tilpasset fysisk aktivitet som tidligere. 

I tillegg til ventilasjonsanlegget, tilbygget og teknisk anlegg for dette har det blitt skiftet lysanlegg i pressetribune og montert beslag på utvendige betongsøyler rundt hallen. 

Alta kommune og Finnmarkshallen Driftsselskap AS ønsker å takke alle involverte for samarbeidet.