Tirsdag 31. oktober besøkte Trygg Trafikk ungdommer på Alta videregående skole. De lanserte sin nye læringsplattform, “Underveis”. 

Innholdet er digitalt og en ressursbank for skoler, lærere og andre interesserte. En del av innholdet er filmet i Alta i mars 2023 og flere lokale ungdommer har deltatt. Tirsdag ble hele læringspakka lansert nasjonalt, og da syntes Trygg Trafikk det var ekstra stas å komme tilbake til Alta og annonsere den nasjonale læringspakka.

Seks praktiske poster

Alle elevene fikk delta i auditoriet på videregående skole hvor deler av filmene ble vist, samt fremføring av sangen “Push - Pust”, som hjelper en hver med å huske hvordan man gjennomfører hjerte/ lungeredning på en mest mulig korrekt måte. Etterpå fikk elevene delta på seks ulike poster rundt skolen. Både innen- og utendørs - hvor de fikk korte innføringer i sanitetsmomenter, lære om nedkjøling (hypotermi), finne riktig utstyr til tur, ta av hjelm på personer i ulykker, demonstrert hvorfor hjelm er lurt ha på (for eksempel på ATV), blindsoner på store kjøretøy og hva en bør gjøre ved adkomst til en trafikkulykke. 

Bildropp i skolegården

Det hele ble toppet med at Yrkessjåførlinja ved skolen arrangerte bildropp i skolegården. Dette innebar at en bil ble sluppet i bakken fra en høyde som tilsvarer 80 km/ t, og det samme ble gjort med en mopedbil i 45 km/t. Elevene fikk studere nærmere de skadde kjøretøyene etterpå. Alle øvelser hadde som mål at deltakerne skulle få økt bevissthet rundt trafikk, hvordan forebygge ulykker og konsekvenser av ulykker som inntreffer. Se video lansert fra Alta videregående skole.

Samarbeidsaktører var Alta videregående skole, Alta røde kors, Norsk førstehjelpsråd og remedier utlånt/ gitt fra Kiwi Maskinsvingen, Renta og Skidoo senteret i Alta - i tillegg til deltakelse fra Alta kommune.