Områderegulering for Lille-Komsa ble vedtatt i 2019. Områdeplanen tilrettelegger for 7 delfelt som må detaljreguleres før utbygging. Kommunen har opparbeidet felles infrastruktur i feltet, og kostnaden fordeles på de sju delfeltene. Finnmarkseiendommen er grunneier for det utlyste arealet, og Alta kommune har inngått samarbeidsavtale med grunneier som gir rett til å lyse ut feltene i Lille-Komsa for utbygging og tildele til aktuell entreprenør. Tildelingen skal skje i samsvar med Alta kommunes boligpolitiske plan og vedtatt tildelingsprosedyre for konsentrert felt.

Plankart områdeplan for Lille-Komsa. Felt BBB4 uthevet.

Felt BBB4 er det tredje feltet som lyses ut i Lille-Komsa. I dette feltet har kommunen behov for boliger for utleie, der kommunen ønsker en avtale om tilvisning for 40% av boligene. Målgruppen for utlysningen er seniorer uten behov for spesielle oppfølgingstjenester fra kommunen. I felt BBB4 kan det etableres inntil 40 leiligheter, med tilhørende fellesarealer. Områdeplanen stiller krav om varisjon i leilighetsstørrelser fra 1 til 4 rom. I denne utlysningen har vi hovedsaklig behov for 2- og 3-roms leiligheter, og gjerne med varisjon på størrelsen på toromsleilighetene.

For aktuelle tilbydere finnes konkurranseprosgram, dokumentasjonskrav og vurderingskriterier i utlysningen, tilgjengelig i doffin.

Innleverte forslag vil bli vurdert av en jury bestående av:

  • Sunniva Bogetun Johansen, leder for boligservicekontoret
  • Veslemøy Grindvik, leder areal- og samfunnsplanlegging
  • Kristin Jensen, Arbeiderpartiet
  • Bjørnar Sparboe Simensen, Høyre