Bankkort

Vær forsiktig med å la servitører ta med kortet ditt til kassa for betaling. Kortopplysninger kan utnyttes. Du bør foreta betalinger med kortet ditt selv.

Wifi

Unngå å koble til ukjent og usikret Wifi, selv om dette kan være fristende. Sørg for at Wifi du kobler til krever passord.

Pass

Tenk alltid over hvor du oppbevarer passet ditt mens du er på ferie. Passet bør oppbevares på hotellrommet, helst i en safe, mens du er på ferie. Du bør aldri oppbevare passet i veska/sekken ettersom det er disse stedene tyver oftest styres mot. Dersom du ikke har tilgang på safe, bør passet gjemmes på et lurt sted; Inni skoen? I en ubrukt bleie?

Sko

Det kan være lurt å gjømme penger under sålen i skoen slik at du kommer deg hjem, i tilfelle du blir ranet.

PC

Sørg for at det ikke er personlig informasjon på PCen din dersom du tar PC med på ferie. Det første hackere ser etter på en datamaskin er personlig informasjon som telefonnummer, e-post, passord og kredittkortnummer.

HTTPS

Koble til sikre nettsteder. HTTPS viser ofte en liten lås i adressefeltet. HTTPS lar deg kommunisere med nettstedet via en kryptert lenke, som er en utmerket måte å beskytte personvernet ditt på.

Chrome

Bilde HTTPS Chrome

Microsoft Edge

HTTPS Microsoft Edge

Mozilla Firefox

HTTPS Mozilla Firefox

Safari

HTTPS Safari

HTTPS lar deg kommunisere med det nettstedet via en kryptert lenke, som er en utmerket måte å beskytte personvernet ditt. Du bør begrense all din online aktivitet mens du er på ferie til bare nettstedet utstyrt med HTTPS.

Kredittkort

Sjekk om du kan bruke kredittkort i stedet for vanlig bankkort som er tilknyttet din brukskonto. Dersom kortet ditt blir stjålet vil det på en måte være bankens penger som blir borte, og ikke dine egne.

Forsikringsselskap

Lagre nummeret til forsikringsselskapet ditt, og banken din, slik at du finner det i en stresset situasjon.

Post

Dersom du skal være borte lenge, avbestill aviser og stopp posten. En full postkasse er et tydelig tegn på at ingen er hjemme.