Onsdag 14 juni gjennomførte Sykkelbyen Alta sykkelfix opplæring av videregående elever med hjelp av erfarne sykkelmekanikere i Alta. De som stilte var Jan Gunnar Isaksen fra Canyon Jakt og Fiske, Ørjan Dragland fra Alta motor og Jørn Andre Evertsen fra Utover. Alle de 3 nevnte har lengre erfaring fra sportsbutikker inkludert sykkel.

Over 20 elever ved Teknologi og Industrifag linja ved Alta videregående skole fikk teori og praktisk opplæring i sykkelmekanikk disse dagene. Her ble lært opp i mye forskjellig innen girsystemer, bremsejusteringer og generelt service og vedlikehold. I tillegg var gruppa innom kranklagre, styrelagre, dempere og det som ellers hører til på en sykkel.

Torsdag 15 og fredag 16 juni ble elevene delt i to og ble med Sykkelbyen Alta rundt til 8 skoler for å tilby små- og mellomtrinnselevene sykkelservie og kartlegging av feil og mangler. De yngste var veldig takknemlige for det videregående elevene kunne fikse på syklene deres og TIF elvene så også ut til å vokse og hygge seg i oppgaven. De oppfattet det som veldig meningsfullt å bidra til at de yngre kunne få en to-hjuling som yter det beste.

Der det var større utskfiting av deler fikk elevene en "mangellapp" som de kunne gi til sine foreldre om feil og mangler som var avdekket. Faktisk var ca hver 3. sykkel i en slik forfatning at noe måtte gjøres og fikses. Det gjaldt alt fra luft i hjul, smøring av kjeder, justering av gir og bremser, samt påsetting av ringeklokke som er påbudt på sykler. Skolene som ble besøkt og antall elever som fikk bistand: Bossekop skole (48), Komsa skole (105), Elvebakken skole (12), Saga skole (95), Aronnes skole (40), Akg (45), Kaiskuru nærmiljøsenter (75) og Rafsbotn skole (12). Totalt 432 elever fikk gjennomført Sykkelfix. Tilskudd for å frikjøpe sykkelmekanikere fra sportsbutikker var Syklistforeningen så heldig å få fra Troms og Finnmark Fylkeskommune gjennom trafikksikkerhetsmidler.