Bare 24 timer etter du har kutta ut røyken synker risikoen for hjerteinfarkt. Etter 72 timer øker lungekapsiteten og kroppen er fri for nikotin. Fra dette tidspunktet er det viljen det går på. Med stopptober får du mange gode hjelpemidler til å stå i røyke- og snusstoppen. Det er ikke enkelt, men du kan få det til.

Her kan du lese mer om Stopptober på Helsedirektoratets side

Trenger du individuell oppfølging, så får du det hos Frislivssentralen. Her er det fokus på støtte, endring og motivasjon.

Slik tar du kontakt med Frislivssentralen

Mange synes det er vanskelig å tenke at de aldri mer skal røyke eller snuse. Derfor er Stopptober basert på at man skal ta små skritt – én dag av gangen – og plutselig har man klart 28 dager uten røyk.

En oversikt over hva som skjer i kroppen når man kutter ut nikotin
En oversikt over hva som skjer i kroppen når man kutter ut nikotin

Langsiktige effekter

Som nevnt over responderer kroppen med en gang når man kutter nikotin, men det er også mange gode langtidsvirkninger. Ett år etter du har kutta nikotin er immunforsvaret styrket. Etter fem år er faren for å utvikle hjertesykdom og hjerneslag betydelig redusert.

Etter ti år er risikoen for å utvikle lungekreft halvert.

Hjelpemidler

Her er en dagbok du kan laste ned og skrive ut. Den skal motivere og hjelpe deg til å stå i røyke/snus-slutten. 

Røykesluttkalender er en enkel og motiverende kalender når du skal slutte med røyk eller snus. Heng den på veggen og kryss av for hver dag du er nikotinfri.

Hjelpemidler på nett:

Slik fungerer Slutta-chatten: