Fra oktober begynte bybussene å kjøre via Saga boligfelt - en ny trasè som har vært tilrettelagt med holdeplasser en god stund. For å få til mer oppmerksomhet rundt tilbudet har fylkeskommunen, som er ansvarlig for busstilbudet, samarbeidet med Alta kommune. Denne uken dukket folkehelsekoordinator, Gjermund Pleym Wik, opp på holdeplassene på morgenen og delte ut solskinnsboller (med gul krem i midten) og Solo - samt kaffe til de voksne. Valg av “belønninger” var at de burde være gule - siden de nye bussene også er gule.   

Se bildeserie og video nederst i saken.

Nye bussholdeplasser - nært der folk bor

Fem jenter troppet kjapt opp og skulle ta buss til Elvebakken skole; Frida, Pernille, oda, Josefine og Maiken. De synes det går utmerket å ta buss frem og tilbake til skolen. Bussen  stopper ved gangbrua på E6 på Elvebakken. De synes det er veldig flott at bussene nå har begynt å gå så nær husene i Saga - som tilsier at de får kortere vei til og fra holdeplassen.

Det er etablert flere nye bussholdeplasser i Alta i forbindelse med de nye rutene. Husk å s jekke om ditt nabolag har fått et stopp du kan bruke.

Ingrid, som jobber på sentrum, bruker bussen mye. Hun takker ja takk til kaffe og bolle, og sier at buss er lurt fordi det har blitt dyrere å parkere i sentrum, samt at hun prøver å være litt miljøorientert. 

– Bussen går rett utenfor der jeg bor, så det er veldig praktisk. Det er jo også en god motivasjon at det er billigere for oss under 30 år - som da ikke trenger å betale full billett enda, sier hun fornøyd.

 Det stemmer godt, ser vi på Snelandia sine nettsider. Kjøper man busskort for 30 dager sparer man 300 kroner dersom en er inntil 29 år - mot full pris for voksne som er 750 kroner. – –– Noen morgener er det en god del folk her som tar buss, men her er absolutt plass til flere passasjerer.

Bruker bussen mye - både til skole og fritid

På Aspymra holdeplass treffer vi Emilie, Kirsten og Kaspian. Ungdommene skal til Elvebakken skole og til begge ungdomsskolene. De kommer ut til holdeplassen og skal ta bussen som går klokken 08.16. 

– Har dere forsovet dere til forrige bussavgang, spør folkehelsekoordinatoren, siden det kan bli litt knapt med tid for å rekke frem til skolen som begynner 0830. 

– Neida, dette er god timing, bedyrer de. 

– Men flesteparten reiste med forrige bussavgang, - spør vi forsiktig. 

– Ja, men det var så godt å sove litt ekstra på morgenen, og trykke “snooze” på vekkerklokka.

Og likevel rekker de skolen - siden bussen går “rett utenfor stuedøra”. 

Da var det ekstra kos denne dagen å få frokost på holdeplassen, med store boller og Solo pluss. 

– Vi bruker buss til og fra skolen, og til treninger, på besøk også videre - for bussene går jo hele dagen, og da slipper vi å mase på foreldrene våre, sier de før de stiger om bord i enda en gul doning som bringer dem trygt frem.

Hos snelandia.no finner du mer informasjon om busstider og bussholdeplasser