To år på etterskudd var det endelig tid for offisiell åpning av Alta omsorgssenter. Musikalske innslag og mellomstikk basert på intervju av beboere utgjorde den røde tråden gjennom den timelange åpningssermonien, ledet av konferansier og kulturleder Tor Helge Reinsnes Moen.

Helseminister Ingvild Kjerkol hadde sendt videohilsen, som ble spilt av under åpningen. Kjerkol påpekte samlokalisering av ulike tjenester i bygget som den store styrken, og ikke minst at Alta frivilligsentral er en del av omsorgssenteret.

I tillegg var det taler fra ordfører Monica Nielsen, Statsforvalter i Troms og Finnmark Elisabeth Vik Aspaker, kommunalleder for helse og sosial John Helland og totalentreprenør i byggeperioden PEAB Bjørn Byggs prosjektsjef, Roy Gunnar Berg.

Offisiell åpning med snorklipping var det ordfører og statsforvalter som sto for, med god hjelp fra beboerne Gerd Bellika og Kåre Solvang. De bor på Follumshagen omsorgsboliger. 

 

Flere arrangementer

Hele uken har det vært arrangementer på Alta omsorgssenter. Det fortsetter også i helgen.

Her kan du lese hele programmet

Husk at kafeen er åpen fredag, lørdag og søndag fra klokken 11.00-17.00. Salg av varm middag mellom klokken 14.00 og 17.00 alle dager.