Det er overgangen fra leasede fossilbiler til anskaffelse av el-biler som fikk organisasjonen nominert til prisen. 

Da Arendalsuka gikk av stabelen i august ble denne anskaffelsen trukket frem av Direktoratet for forvaltning og økonomi (DFØ) og en video ble vist frem. I videoen forklarer innkjøper Runar Terje Foslund hvordan Alta kommune jobbet med anskaffelsen. 

Hjemmetjenesten står utenfor elbilene sine
Hjemmetjenesten kjører utelukkende elbil - i forskjellige størrelser basert på behovet i arbeidshverdagen. Foto: Astrid Krogh, Alta kommune

 

Søkte om klimasatsmidler

I 2018 vedtok kommunestyret en klimaplan. I denne planen var det bestemt at 50 prosent av bilparken til Alta kommune skulle være nullutslippsteknologi innen 2021. 

– Løsningen ble at vi søkte om klimasatsmidler for å anskaffe elbiler og bygget ut med ladestasjoner, forteller Foslund

Se filmen: 

Foslund sier at prosjektet var vellykket i hovedsak på grunn av en ting.

– For all del, ta med brukerne i prosessen. I vårt tilfellet er det de som skal kjøre bilene i det daglige. En annen ting er det å oppsøke andre som har gjort lignende. Det gjorde vi og hadde god nytte av det samarbeidet.

Vinnerne

Alta kommune vant som sagt ikke prisen, men bare å bli nominert og trukket frem som et godt eksempel er gøy. Det virker også motiverende for fremtidige prosesser.

Vinnerne ble Universitetet i Bergen. De fikk prisen for å legge vekt på bærekraft og miljø i anskaffelsen av møbler til universitetets nye sentraladministrasjon.

Vinneren anskaffelseprisen 2023
 UiB ved Marit H. Sørensen, Kjetil Skog og Odd Olaf Schei. Foto: Harald Nyquist, DFØ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er alle kandidatene til prisen: 

Logoer av kandidater til anskaffelsesprisen