Utstyr for å stå slalom, snøbrett, langrenn. Telt og soveposer, sykler i mange størrelser, kano og mye mer, kan nå alle altaværinger låne hos BUA.

Her ser du hvilket utstyr BUA i Alta har og hvordan du leider det

BUA står for barn og unge aktivitet og er i hovedsak en utstyrssentral for nettopp barn og unge, men alle er velkommen. Formålet med konseptet er sosial utjevning, slik at alle kan være med på fritidsaktiviteter.

Utstyr som er tilgjengelig for utlån vil være under utvikling, det vil derfor komme mer utstyr etter hvert.

Her finner du åpningstider og kontaktinformasjon til BUA i Alta

Nederst i denne saken kan du se bilder av noe av det som er til utlån.

 

Snowboard til utlån på BUA

Dette er BUA

BUA er en ideell organisasjon som Alta kommune har tegnet medlemskap hos. Via BUA har Alta derfor innkjøpsavtaler, bestillingsportal på nett og gode rammer for å drive utlån av utstyr.

Les mer om BUA her

I 2014 ble BUA stiftet av sosiale entreprenører, som så et behov for å gjøre noe med utstyrssentralene og måten de fungerte på. NAV og Gjensidigestiftelsen ga tilskudd til et pilotprosjekt, som hadde som mål å finne ut hva som skulle til for at utstyrssentralene skulle fungere bedre.

I 2018 var prosjektene ferdig. I dag er BUA fellesorganisasjon for mer enn 200 utstyrsordninger.

Steffan Kristoffersen er leder for Aktiv By, som driver BUA
Steffan Kristoffersen er leder for Aktiv By, som driver BUA

Må bli kjent i altasamfunnet

BUA holder til i Kinoveien 13C ved Alta ungdomsskole og Alta kulturskole. Det er den kommunale avdelingen AktivBy som drifter ordningen. Leder for AktivBy, Steffan Kristoffersen, og leder for kultur, Tor Helge Reinsnes Moen, var vertskap for åpningen av BUA tirsdag 18. oktober.

Her fortalte Kristoffersen om planene videre for å gjøre BUA kjent i altasamfunnet.

– Vi skal blant annet invitere alle skolene hit på besøk for å fortelle om tilbudet og vi skal innom Alta integrerings- og kompetansesenter. 

Ordfører Monica Nielsen, rådmann Bjørn Atle Hansen, Ungdommens Hus, Alta kultursal, Alta kulturskole med flere var tilstede på åpningen.

– Det at vi i Alta kommune har dette tilbudet, som gjør at alle barn og unge kan være med på fritidsaktiviteter gleder mitt hjerte veldig, sa ordføreren under åpningen.