Tirsdag 5 september fra kl 16-18 vil Alta kommune, Finnmark friluftsråd og Syklistforeninga i Alta invitere til gratis turmat - middag ved Breidablikk.

Dette skjer i Friluftslivets uke og er at av flere aktiviteter som tilbys gjennom denne uka. Turmat fra hele verden er et konsept hvor en ønsker å inspirere andre til å dele erfaringer på tvers av matkultur og turkultur. 

Denne dagen serveres det linsesuppe og godt bakverk til, alt levert fra den lokale kolonialen Donja matsenter. I tillegg vil Finnmark friluftsråd sette opp en liten hinderløype i skogen for de minste - slik at det også er en aktivitet å ta seg til utover å spise middag. "Målet er å motivere andre til å lage lettvinte turretter en kan ta med seg, omså bare i nærmiljøet - eller på lengre turer - samtidig som en opplever den flotte og givende Altanaturen. En kommer seg hit enten til fots, på sykkel eller på andre måter" - uttaler Karina Kroken fra Syklistforeninga i Alta. Er en litt interessert i terrengsykling er også dette dama å ta noen ord med under måltidet - hun har deltatt og gjennomført både Offroad Finnmark 150 og 300 de siste åra.

Karina Sivertsen er rådgiver hos Finnmark friluftsråd og liker å la de minste få oppleve litt fysisk aktivitet og det er ikke så mange remedier en trenger med seg før de små blir sysselsatt i klatring, kryping og hopping ute på tur - og helst uten skjerm. Som om ikke det var nok vil det også være tilgjengelig flere oppskrifter som folk kan ta med seg - som både er enkle og smakfulle.

Denne dagen kan du altså droppe middagen hjemme, det er bare å komme rett ut på tur. Stedet vil være i Byløypa, rett bak Breidablikk barnehage, med utsikt over Altafjorden. Det er mat til 40-50 personer minimum så her skal være nok til de som møter opp. Turmatdag.jpg