Tidligere i vinter loddet kommunen interessen for en dag med øvelser og opplevelser med egne kjøretøy på glattkjøringsbanen. Interessen var meget stor, over 200 hadde sett innlegget og godt over 100 meldte seg interessert.

Nå samarbeider Alta kommune  med NAF - både banen i Alta og lokallaget - samt politiet og kjøreskoler. 

Nå har aktørene fått samlet seg og laget et opplegg for en slik dag - som blir torsdag 23 mars kl 1600 på NAF-banen Lathari.

Er dette interessant for deg - og du er i målgruppen - meld deg på i skjemaet som ligger nederst i denne saken. 

Navnet på prosjektet er det ungdom selv som har foreslått gjennom en undersøkelse tidligere. ZT spiller på de ordinære registreringsnummerne, hvor ZT var trafikkstasjonen i Alta. Og det er jo nettopp Alta-ungdommene vi ønsker å nå med dette - samtidig som det er på trafikkarenaen, så navnet passer ganske godt.

ZT Ungdom

Vi spanderer middag

Siden vi tar det rett etter skoletid spanderer Alta kommune middag på de som kommer - pizza og passende drikke. Vi legger foreløpig ingen begrensing på antallet som kan være med, men vi ønsker at de som er interessert har sertifikat for enten en eller flere typer av kjøretøyene ATV, UTV eller/ og mopedbil. Aldersgruppen er 16-20 år. Påmeldingsfrist er innen tirsdag 21 mars - for at vi skal vite hvor mange vi må bestille pizza til :)

Opplegg for dagen

Opplegget denne dagen vil bestå av litt generell informasjon først med presentasjon av involverte aktører. Dette skjer mens ungdommene spiser mat. Deretter legges det opp til øvelser utendørs og annet innhold innendørs - så grupper kan rullere.

Dette passer alle med UTV, ATV og mopedbil. Ønsker du kun å bli kjent emd hvordan kjøretøyet fungerer på glatt føre - får du oppleve dette, ønsker du å teste deg selv i en løype med sving og hinder - som også kan tas på tid - får du også det. Vi har tro på at dette skal bli en interessant dag hvor de unge sjåførene kan få oppleve nye og givende ting de kan være nysgjerrige på. Vi vil denne dagen også invitere de unge til å komme med innspill til hva slike fremtidige ettermiddager kan inneholde, så dette på sikt an bli en fast arena å treffe unge sjåfører på I Alta, sier folkehelsekoordinator i Alta kommune Gjermund Pleym Wik.