Over 600 personer har registrert seg som brukere av BUA i løpet av året som har gått. I oktober 2022 åpnet BUA i Alta og responsen har vært utelukkende positiv. 

– Vi er veldig fornøyde med at så mange bruker BUA. Det er helt tydelig at dette er et tilbud det er stort behov for. I løpet av året har vi utvidet sortimentet og det er stadig behov for nye innkjøp. At vi nå får over 500.000 kroner betyr mye, sier kulturleder Tor Helge Reinsnes Moen.

Her er alt av utstyr som du kan låne av BUA

Aktiv fritid for alle

Aktiv fritid for alle er hovedparolen for Gjensidigestiftelsen i år. Alta kommune, ved BUA, søkte derfor om midler. Søkesummen var på 537.558 kroner. Torsdag overleverte Steinar Karlstrøm, kundevalgt i stiftelsen, bevilgningen - og BUA fikk nøyaktig det de søkte om.

– Målet er at flere skal ha mulighet til å delta i organisert fritidstilbud i lokalmiljøet. Ved at man kan låne utstyr hos BUA kan mange flere gjøre nettopp det, sier Karlstrøm.

Her kan du lese mer om Gjensidigestiftelsen og aktiv fritid for alle

Neste runde har søknadsfrist 1. mars. Karlstrøm oppfordrer alle til å søke, spesielt prosjekter som bidrar til å øke antallet frivillige, fritidsaktiviteter for store og små - gjerne ute i naturen, vil bli prioritert.

Utvider utstyrsparken

Utstyrsparken er utvidet flere ganger i løpet av året. Du finner både skiutstyr, rattkjelke, skøyter, kano, turutstyr, sykler, skismøring, isbor, alpinutstyr, fotballsko og mye mer. Men selv om utstyrsparken er god, så trengs det enda mer utstyr. Og det kan være behov for fornying - alt som brukes slites. 

– Det som står på listen nå, og som vi har søkt penger for å kjøpe inn, er blant annet terrengsykler, sier kulturlederen, som var svært fornøyd med at stiftelsen hadde innvilget hele søkesummen.