Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) i Alta, Loppa og Hasvik får endelig, etter å ha ønsket seg det i mange år, et eget hørselshjelpkontor.

I 2. etasje på Alta omsorgssenter kan du som bruker av høreapparat, har andre hørselsutfordringer eller er pårørende til en med hørselsutfordringer, finne en likeperson å snakke med. Eller få hjelp av. 

20. september var det offisiell åpning av kontoret - med kaffe og kake.

Feiret åpning av kontoret til HLF med kake
Åpning av nytt kontor må feires med kake.

Mange trenger veiledning

HLF forteller at det er mange som trenger hjelp og råd. Foreningen har i dag cirka 350 medlemmer. Hørselskontakt i Alta kommune,  Anne- Marie Qvarme Oksavik og kommunalleder John Helland er kjempefornøyde med at kontoret nå er åpnet.

– Det er akkurat dette vi ønsker på Alta omsorgssenter - at frivilligheten kan skape aktivitet her, som i tillegg fremmer folkehelsa, sier Helland. Oksavik er ikke i tvil om at behovet for hørselshjelp er stort.

– Nå må vi alle spre det glade budskap, slik at tilbudet blir brukt av flest mulig.  

 

Kontoret vil være åpent onsdager i partallsuker mellom klokken 12.00 og 14.00. Men åpningstiden kan utvides dersom man ser at det er behov for det. Du kan besøke kontoret for å få praktisk hjelp med høreapparat, og det vil også være mulig å få en hørselstest dersom man har behov for det. Hørselstesten gir en pekepinn på om du bør ta kontakt med lege for å få henvisning til øre, nese, hals-lege og audiograf.

Alf Bjørn, Reidun Jungård og John Helland
Fra venstre Alf Bjørn, Reidun Jungård og John Helland.

HLF Alta, Loppa og Hasvik

Foreningen har likepersoner for diagnosegruppene;

  • høreapparatbrukere
  • tinnitus
  • foreldre
  • nærpersoner/pårørende
  • yrkesaktive

– Som erfarne høreapparatbrukere hjelper vi gjerne andre. Folk synes det er godt å snakke med en som har erfaring, sa John Ingvald Dalseng i HLF Alta, Loppa og Hasvik under åpningen.

Dersom du trenger å komme i kontakt med HLF utenom åpningstid på kontoret, så kan du enten ringe eller sende mail:

E-post: alta@hlftromsfinnmark.no
Telefon:95257046

Les mer om HLF her