Fredager er det praktisk arbeid hele dagen for elevene ved Alta praktiske skole, som er en del av LOM Kompetansesenter. Elevene arbeider på de tre avdelingene «Kreativ», «Kjøkken» og «Snekkeri».

Her kan du lese mer om skolen

hender som strikker

På avdeling kreativ

Sist fredag jobbet elevene på «kreativ» med strikking og vinyltrykk. Det ble lagd grytekluter og skilt til konfirmasjon, og søm av både egen kjole og toalettmapper.

Maler med grått på en vegg

På snekkeriet

På snekkeriet har de tidligere i vinter arbeidet med å lydisolere et grupperom. Elevene har da lagt gips på to vegger. De har lagt på glasfiberstrie og nå var tiden inne for å male. Første strøk er kommet på veggen. Nå gjenstår andre strøk maling og listing. Når rommet er ferdig skal gjengen på snekkeri starte produksjon av «sommerhytta blomsterkasser» for salg.

Fire hjembakte brød stablet oppå hverandre

På kjøkkenet

Gjengen på kjøkkenet lager alltid noe godt å spise til de andre elevene til lunsj på fredager. Denne dagen ble det laget kake og bakt brød. På Alta praktiske skole får elevene servert frokost og lunsj hver dag, og det er alltid hjembakte brød. Frokost og lunsj er et hyggelig samlingspunkt for elever og lærere. De som er på avdeling «kjøkken» er selv med å planlegge hva som skal lages, samt planlegge innkjøp etter budsjett.

Dette er Alta praktiske skole

Alta praktiske skole (en avdeling ved LOM kompetansesenter) er et kommunalt skoletilbud for 12 elever på 9. og 10. trinn. Skolen er en fulltidsskole og underviser etter samme læreplanmål som resten av landet. Skolen forsøker og ha en praktisk tilnærming og/eller opplevelsesbasert tilnærming i større del av undervisningen. Skoleuka inneholder undervisning i norsk, matte, engelsk, tema, kroppsøving, men alle dager har et praktisk avbrekk. 

Borg av paller

 

Opptak til skolen

Søknadsfristen for nye elever til neste skoleår var 1. april. Rektor er sammen med oppvekst i gang med den spennende prosessen det er å fylle skolen med nye elever for neste skoleår. 

Det er lærerne på ungdomsskolen som søker elever over til Alta praktiske skole.