Trioen er ikke i tvil; denne jobben er både artig og meningsfull.

– Jeg synes det er kjempespennende og jeg setter pris på jobben, sier Samuel Arnesen (til venstre i bildet). Han og de andre i omsorgs- og ressursgruppa jobber på Alta omsorgssenter (AOS) mandag til fredag.

Gruppa er fra Aksis, og prosjektet er et samarbeid mellom Aksis, NAV og Alta omsorgssenter.

Gjengen bringer blant annet tøy, pakker og matvarer til avdelingene. I tillegg arrangerer de bingo for de eldre som bor på senteret, og når bingoen er overstått serverer de kaffe og noe godt å bite i.

Bidrar med godt selskap for de eldre

Totalt er de i dag fire arbeidstakere og en arbeidsleder. Sistnevnte er Camilla Brobak Masvik. Hun forteller at gruppa også bidrar inn på avdelingene.

– Vi steker og serverer vafler inne på noen av avdelingene hver fredag. Vaffelstekingen tar tid og når vi hjelper til med dette får omsorgsarbeiderne ekstra tid til å ta vare på de eldre. Det er også noen av arbeidstakerne som bistår som kjøkkenassistent noen ganger i uka inne på avdelingene, da hjelpes det til med både spriting av hender, servering av mat og drikke, samt opprydding når måltidet er ferdig. Vi tar med strikketøy eller tegnesaker og setter oss sammen med de eldre og er godt selskap. Vi tar også de eldre med ut på tur - dette får frem smil og samtale i gruppa som er ute på tur. 

De utvikler stadig sine arbeids- og ansvarsoppgaver med utgangspunkt i arbeidstakerne- og de eldres ideer, ønsker og behov.

I april starta omsorgs- og ressursgruppa opp sitt arbeid på AOS. Og de ble raskt en uunnværlig gjeng på huset.

– Vi hører skryt fra alle avdelingene. De er så glade for at vi kommer med pakker, mat og tøy, og for at vi stabler ut for dem, forteller Per Christian Haldorsen Heitmann.

 
Senterleder Børge Martinussen
Senterleder Børge Martinussen får ikke skrytt nok av omsorgs- og ressursgruppen. Han sier de gjør en suveren jobb.

– En flott gjeng som gjør en stor forskjell for både pasienter og ansatte

Pasientene på avdelingene blir veldig glade når Per Christian, Samuel, Andrea og de andre stikker innom. Da er det gode samtaler, mye latter og skøy. Det forteller avdelingsleder på avdeling Gabo på Alta sykehjem, Kate Mortensen.

– Dette er en utrolig flott gjeng som gjør en stor forskjell for både pasienter og ansatte. Vi kan se at pasientene lyser opp når de kommer. Ressursgruppa er med på å lette hverdagen for oss ansatte ved at de henter klær, mat og frakter traller. De arrangerer bingo for de eldre hver torsdag, og dette hadde ikke vært gjennomførbart uten dem. Vi her på Gabo er i tillegg heldige som har Samuel her å steker vafler hver fredag. Alle er rett og slett en stor ressurs for oss.

Senterleder Børge Martinussen forteller at gruppa gjør en suveren jobb. 

– Når de gjør logistikkoppgavene betyr det at de ansatte kan utføre sine pleie- og omsorgssoppgaver i større grad. Det som er enda viktigere er at de sprer glede rundt om på omsorgssenteret.

Mer tid til omsorg

– Hva skjer i sommerferien når du er borte, var det en som sa til meg, forteller Andrea Solli og smiler. 

Alle tre sier jobben er viktig for dem.

– Savna du jobben da du hadde ferie?

– Allerede da sommerferien starta, gleda jeg meg til å gå på jobb igjen, sier Per Christian. Andrea nikker og sier sommerferien var kjedelig fordi hun ikke hadde jobben å gå til hver dag.

Arbeidsleder Camilla sier de trives og motiveres av å bidra til at eldre får en mer meningsfull hverdag. 

– I tillegg får pleierne mer tid til å gi omsorg til de eldre når vi tar oss av logistikkoppgavene.