Bilde i forbindelse med signering av opsjonsavtale
Fra venstre: Karl-Erik Hansen, Sunniva Bogetun Johansen, Tina Synnøve Hansen, Veslemøy Grindvik, Magnus Langli

Signering av opsjonsavtale med vinneren

Vi lyste høsten 2023 ut konkurranse for tilbydere som ønsker å regulere og bygge ut boliger for utleie med tilvisningsavtale, i Lille-Komsa felt BBB4. Vi mottok forslag fra fire tilbydere i konkurransen, og etter grundig vurdering ble Emba Eiendom AS kåret til vinner, med prosjektet Sentrum Seniorsenter - Komsatunet, tegnet av Haldde Arkitekter AS.

Alta kommune ønsker å tilrettelegge for lettlevde utleieboliger, der seniorer kan bo enklere og med god nærhet til viktige funksjoner. 

Tirsdag 19. mars var vi klare for signering av opsjonsavtale for utvikling av området BBB4. Vi møttes hos boligservicekontoret, for en gjennomgang av avtalen før signering. Fra Emba Eiendom stilte Karl-Erik Hansen og Tina Synnøve Hansen, sammen med arkitekt Magnus Langli. Fra kommunen deltok Sunniva Bogetun Johansen, og Veslemøy Grindvik.

Det neste steget videre i prosessen, nå som opsjonsavtalen er signert, er et formelt oppstartsmøte for å starte på detaljregulering av feltet. 

Illustrasjon fra vinnerprosjekt av Haldde Arkitekter
Illustrasjon fra vinnerprosjektet, tegnet av Haldde Arkitekter

Vinnerprosjektet Sentrum Seniorsenter - Komsatunet

Vinnerprosjektet inneholder 40 leiligheter, med variasjon i størrelser fra ettroms til fireroms. Leilighetene er fordelt i fem tre-etasjes bygg med felles sokkel som inneholder parkeringskjeller og noen fellesfunksjoner. De fem leilighetsbyggene ligger rundt et felles tun på taket av sokkeletasjen. I andre etasje er byggene koblet sammen med gangbruer. Skisseprosjektet er tilpasset husbankens krav til livsløpsboliger.

Prosjektet viser til en god plan for forvaltning av beboere og bomiljøet, og utbygger har erfaring med drift av utleieboliger.

Vi ser fram til å jobbe videre med dette prosjektet, som vil være et viktig nytt tilbud på boligmarkedet i Alta. 

Plankart områdeplan for Lille-Komsa. Felt BBB4 uthevet.
Plankart områdeplan for Lille-Komsa. Felt BBB4 uthevet.

Om konkurransen

Områderegulering for Lille-Komsa ble vedtatt i 2019. Områdeplanen tilrettelegger for 7 delfelt som må detaljreguleres før utbygging. Kommunen har opparbeidet felles infrastruktur i feltet, og kostnaden fordeles på de sju delfeltene. Finnmarkseiendommen er grunneier for det utlyste arealet, og Alta kommune har inngått samarbeidsavtale med grunneier som gir rett til å lyse ut feltene i Lille-Komsa for utbygging og tildele til aktuell utbygger. Tildelingen gjøres i samsvar med Alta kommunes boligpolitiske plan og vedtatt tildelingsprosedyre for konsentrert felt.

Felt BBB4 er det tredje feltet som er lyst ut i Lille-Komsa. I dette feltet har kommunen behov for boliger for utleie, med avtale om tilvisning for 40% av boligene. Målgruppen for boligene er seniorer (aldersgruppe 65+) uten behov for spesielle oppfølgingstjenester fra kommunen. I felt BBB4 kan det etableres inntil 40 leiligheter, med tilhørende fellesarealer. Områdeplanen stiller krav om variasjon i leilighetsstørrelser fra 1 til 4 rom. I denne utlysningen etterspurte vi hovedsakelig 2- og 3-roms leiligheter, og gjerne med variasjon på størrelsen på toromsleilighetene.

Innleverte forslag ble vurdert av en jury bestående av:

  • Sunniva Bogetun Johansen, leder for boligservicekontoret
  • Veslemøy Grindvik, leder areal- og samfunnsplanlegging
  • Monica Nielsen, Arbeiderpartiet
  • Bjørnar Sparboe Simensen, Høyre