Barna i Tverrelvdalen barnehage er kjempegode å gå på ski. Det er kanskje ikke så rart all den tid at nærmeste nabo kjører opp skispor på fotballbanen i nærheten hver vinter. Her får barna gå i lett terreng og kjenne på mestring med ski på bena.

– Dersom sporet blåses igjen den ene dagen, så er det nykjørt dagen etterpå. Vi er virkelig heldige, sier styrer Anita Bakken.

I tillegg kjører kommunen skispor med tråkkemaskina helt til barnehagen slik at ungene får gå i gode spor over jordene og helt til bygdas eget skilekanlegg, som ligger en drøy kilometer fra barnehagen. 

Hvis du vil se flere bilder, så trykk på bildegalleriet nederst i saken.

To uker med skilek

Hver vinter går ungene på ski - både i barnehagens område, men også ut på tur. Denne vinteren har det blitt enda mer ettersom de ble inspirert av VM på TV og har arrangert to hele uker med skilek.

– De eldste barna har vært i skileikanlegget og hatt skisprell. Her har vi hatt ulike ferdighetsøvelser på ski, øvd oss i bakken og  i tillegg har vi både sunget og hatt bevegelsessanger på skiene. Ekte skiglede og med glade barn som øver og oppmuntrer hverandre, forteller Anita.

Hun forteller om godt samhold i bygda.

– Vi er heldige som har så fint nærområdet, med et idrettslag og naboer som stiller opp for barnehagen slik at barna kan boltre seg skiaktiviteter.

Ungene er også veldig gode på å ta vare på hverandre. 

Gutt 2 år snur seg i skisporet og spør jenta som går bak «Går det bra?» Og jenta svarer «Jada».

Barn er barn, og så klart blir de både sliten og lei av og til. Da er det godt med en pause og få springe rundt uten ski på bena.

– Det blir ofte gode samtaler med barna når man rusler i skisporet til for eksempel skileikanlegget. Barna har så mye de har lyst til å fortelle, de observerer, spør og undrer seg. 

 

Liten og stor

I dag, 14. mars, er det barnehagedagen og temaet er liten og stor. Da markerer barnehagene hvor viktig det er med nok bemanning slik at barna får muligheten til de gode opplevelsene og samtalene. 

Her kan du lese mer om barnehagedagen og årets tema