140 barn og cirka 30 voksne var invitert til å være med på ansettelsen av brannbamsen Bjørnis. Og det til stor stas for både store og små. Bjørnis er helt klart kjendis for alle små, og godt kjent over hele landet.

Aronnes, Nyland, Sentrum og Komsatoppen barnehage koste seg stort under det som var litt av et show.

Alle visste hvor man skal ringe dersom det begynner å brenne. Godt var det, for brannkonstabel Magnus klarte å sette fyr på grytevotten da han skulle koke pølse til Bjørnis.

1-1-0, kunne høres over hele gamle sentrum. Heldigvis kom hovedpersonen selv og reddet dagen. En ordentlig pangstart på karrieren i Alta.

Bjørnis slukker brann

Se flere bilder nederst i saken.

For å feire det hele danset Bjørnis og alle barna til brannbamsedansen. 

Derfor er Bjørnis ansatt på Alta brannstasjon

Brannbamsen Bjørnis har mange viktige roller når han nå er ansatt i Alta. Det viktigste han skal gjøre er å gi trøst og vise omsorg til barn som opplever krise. 

– Vi har med oss lille-Bjørnis i brannbilen når vi rykker ut på alarm og den blir delt ut på skadesteder der det er barn. Det gjør vi for å dra fokus bort fra det som skjer og gi trøst. Bamsen blir også med barnet i fremtiden, så det blir enklere å snakke om det som har skjedd. De barna som har vært del av en krise får også oppfølging fra oss på brannstasjonen, forteller Stein-Yngve Sommer som er Bjørniskoordinator hos Alta brann- og redning.

brannbamsen.no er det masse god informasjon for både barn og foreldre.

I tillegg til å være trøstene og vise omsorg, er også Bjørnis svært opptatt av brannsikkerhet. Han er rett og slett også en brannforebyggende bamse som sprer tips og råd om forebygging.

– I tillegg er han brannvesenets stolte promotør og alle barnas store helt. Det skal være fint å møte Bjørnis, sier Sommer.

Akkurat nå jobber forebyggende avdeling med å lage et opplegg for alle førskolebarn i Alta.

– Tanken er at alle førskolegrupper får besøk av en brannmann, som har med seg bjørnissekk og undervisningsmateriell. Her blir det prat om brannsikkerhet på barnas premisser. Etterpå får førskolegruppen en Bjørnis-sekk, lille-Bjørnis og en sjekkliste, som de kan ha med seg hjem en etter en. Så skal de sjekke batteri i røykvarslere og brannslukkingsapparat. Slik får vi vekket barnas oppmerksomhet i tidlig alder.

Når alle i førskolegruppen har hatt sekken og sjekklisten med seg hjem, skal de komme på brannstasjonen for en prat. Her får de fortelle om det de har opplevd og et møte med selveste Bjørnis.

Alta brann- og redning retter en takk til næringslivet i Alta, som har vært med å sponse Bjørnis til Alta. 

– Alta-samfunnet ser verdien av å ha Bjørnis her, avslutter Sommer.

Kivijervi Entreprenør, Fagverktøy, Møbelringen, Grieg Seafood, Nordlysbyen Eiendom, Kunnskapsparken, Xl-bygg, Monter, Harila, Sparebank 1 og Firesafe har bidratt til realiseringen av Bjørnis.