NVE bistår Alta kommune med sikringsarbeid etter fjorårets rashendelse ved Tørrfossen langs Tverrelva. Elva sikres på dette strekket for å hindre videre erosjon i skråningen som med tiden kunne ha medført mer utrasing. Senioringeniør Anders Bjordal har beskrevet hvordan erosjonssikringen skal gjennomføres og møter jevnlig til byggemøte i kaffebrakka ved elvekanten. 

NVE Anders Bjordal
Senioringeniør Anders Bjordal overvåker skred- og vassdrag i region Nord.

 

Til tross for værutfordringer med kuldegrader, mildvær og orkan har NVE fått transportert sitt utstyr fra Bardufoss til Alta, arbeidet ble derfor igangsatt med en liten forsinkelse. Ønske er å arbeide på frostbar mark som gir gode arbeidsforhold og minsker skader fra anleggsmaskiner, forteller arbeidsleder Stein Torbjørn Larsen i NVE. Det er lagt ned tre store rør som Tverrelva nå renner igjennom. Disse danner en midlertidig anleggsvei for å komme til bakkeskråningen som skal sikres med et strekk på 240 meter. 

NVE
Anleggsleder Stein Torbjørn Larsen

I tillegg til steinmassene fra Peska skal det også benyttes elvestein som vil bevege seg naturlig med strømmen. Det legges stor vekt på reetablering av vegetasjonen oppå steinmassene. Anleggsleder Larsen har lang erfaring med sine 26 år i NVE og lover at arbeidet skal være ferdig til påske.

NVE vil gjøre berørte oppmerksom om pågående anleggsarbeid

Arbeidet vil pågå mandager fra kl. 11:30–18:00, tirsdag og onsdag fra kl. 07:00-18:00, og  torsdag fra kl. 07:00-12:00.

I forbindelse med arbeidet vil det kjøres steinmasser til skråningsfoten i nevnte tidsrom, hvor blant annet entreprenør Ole E. Sønvisen bistår med steintransport fra Peskanasen til anleggsområdet i Mardalsveien fra tirsdag til torsdag.

Ønsker du å vite mer kan du laste ned Tiltaksplanen for Tørrfossen her.