Vinterbelysningen skal brukes gjennom hele vinteren. Målet med å fornye vinterbeslysningen er:

I enden av gågata ligger Nordlyskatedralen, nordlysbyen Altas stolthet. Belysningen skal binde sammen byrommene langs gågata med arktekturen og forsterke en helhet der Nordlyskatedralen er juvelen.

Det er laget et konsept for prosjektet vinterbelysning, som sitatet over er hentet fra. Konseptet er utarbeidet av Laila Kolostyák. 

Konseptet er en hyllest til den magiske mørketidshimmelen.Uten mørket kan vi ikke se det lille lyset, nordlyset og stjernehimmelen. Ideen er å ta ned denne magien og la den skinne for og i oss når vi vandrer gjennom gågata. Vi er en del av kosmos. Inspirert av legender, tradisjon, historie, forskning, arkitektur, kunst og design skal belysningen skape undring og opplevelser. Nordlysgata skal gjennom ulike tiltak skape et spennende og inspirerende bymiljø som folk kjenner seg igjen i, samtidig som som vi beveger oss framover. Ny lysteknologi gir muligheter.

Fredag 18. november ble de første lysene tent. Prosjektet strekker seg over flere år og årets vinterbelysning er bare første steg.

Hundrevis av altaværinger kom for å være med på tenningen, gå rundt juletre og møte nissen.

Se bilder fra arrangementet nederst i artikkelen.

 

 

Juleønske hengende i trærne

Skriv ned ditt juleønske

60 trær er satt opp i gågaten. Halvparten av dem har lys. Nå håper kulturavdelingen at unge i Alta vil være med å dekorere sentrum ved å henge opp sitt juleønske i de trærne som ikke har lys.

Skriv ned ditt ønske for julen på et ark av plast med en god tusj og heng det opp på et av trærne.