En del av prosjektet er rulleparken “Gropen”, som alene kostet 17 millioner kroner. Et prosjekt initiert av Ungdomsrådet i Alta kommune. Tirsdag 3. september kunne resten av uteområdet offisielt åpnes, selv om området har vært i bruk en liten stund allerede.

– Vi ser at det kommer unge mennesker fra både videregående skole, fra huset og andre omkringliggende skoler. Og her har de det kjempefint, sa leder for park og idrett, Per Erik Bjørnstad, da han ønsket velkommen til åpningen.

Ansatte på park og idrett
Gjengen på park og idrett får skryt fra fjern og nær. Innsatsen de legger ned i prosjektene går utover det man kan forvente. Fra venstre Anna Utkilen, Ivar Håkon Erdal, Tor Håkon Olsen, leder Per Erik Bjørnstad og Mari Hårstad Meslo. Astrid Krogh ©Alta kommune

Honnør til miljø, park og idrett

Det ligger mye hardt arbeid i dette uteområdet. Alle ansatte på avdelingen har vært i sving, noen mer enn andre. Og de får skryt. Sparebank 1 Nord-Norge bevilget via Samfunnsløftet 2,5 millioner kroner til uteområdet. Banksjef Ulf Tore Isaksen benyttet anledning til å rose park og idrett.

– Ja, vi har bevilget penger. Men det hadde ikke blitt en aktivitetspark uten deres innsats og engasjement. Ikke bare i dette prosjektet, men i mange andre også. Det gir bolyst. Det er mange kommuner som kan misunne oss denne avdelingen, som har den driven dere har. Dere skal ha en stor del av æren.

Park og idrett søkte om midler hos Samfunnsløftet for å få realisert uteområdet kjapt. Slik at det ble en helhet med rulleparken.

– Opprinnelig var det planlagt og ta det bit for bit, men vi mente det var viktig å få det ferdig slik at det ble en helhet på uteområdet. Det skal være et område som virker samlende, sa Bjørnstad.

Paviljong
Arkitekt, Nadine Eklöf, fra avdeling for Samfunnsutvikling har tegnet opp området. Som for eksempel denne paviljongen og området med grønt rundt. Her kan elevene sitte og prate sammen i pausene. Astrid Krogh ©Alta kommune

Aktiviteter, men også rom for å være sammen

Det har vært et godt samarbeid mellom park og idrett, arkitekt på avdeling for Samfunnsutvikling Nadine Eklöf, Ungdomsrådet og Alta ungdomsskole for å utarbeide et område som er attraktivt.

I starten var hovedfokuset på fysisk aktivitet. Etter hvert har også den psykiske helsen blitt mer inkludert, ettersom fysisk og psykisk helse henger nært sammen. 

– Det å være aktiv, men også å ha gode plasser og være sammen, er en miks vi har jobbet for å få til. Derfor er det flere gode områder der man kan være sammen, og også steder der man har noe å gjøre, forklarte Bjørnstad.

Se bildeserie nederst

Altas største disse?
Er dette Altas største disse? Hovedutvalgsleder Tommy Hæggernæs testet den ut Astrid Krogh ©Alta kommune

Altas største "disse" ?

Selv om den offisielle åpningen skjer denne uken, så er området allerede i bruk.

– Faktisk så er det en sprekk i kunstgresset allerede, som vi må utbedre, ler Bjørnstad, som er svært fornøyd med at området brukes flittig.

Rektor ved Alta ungdomsskole, Nina Martinsen, er takknemlig for det nye uteområdet

– Vi er takknemlig og føler oss heldige som nå har nærhet til aktiviteter. Mer fysisk aktivitet i skolen gir et bedre læringsmiljø. Det ligger et stort potensiale i å bruke uteområdet til mer aktiv læring. Vi er takknemlig for den flotte skolegården og det er aktivitet i hvert eneste friminutt. Elevene synes det er så gøy at de glemmer nesten å gå inn til time. Så nå mangler vi bare en klokke og et lydanlegg, så hadde det vært perfekt.

Et annet element på området er det som omtales som kanskje Altas største “disse”. Plassert slik at når du gir skikkelig fart, så kan du se altadalen fra setet. Denne, og de andre elementene i parken, er plassert med hensikt.

Ta deg gjerne en tur innom og test ut aktivitetene. Eller bare nyt livet på en av benkene. Du blir garantert ikke alene.