Mars måned har vært unik på mange måter. Det har vært arrangementer stort sett hver eneste dag - en real vinterfest. I tillegg har det vært fire store arrangement - to av dem er norgesmesterskap. Første helga i mars var det norgesmesterskap for junior.

23.-26. mars var det på nytt duket for NM. Da i skiskyting. I etterkant av arrangementet har det ikke kommet en eneste merknad.

– Vi har fått tilbakemelding om at vi befinner oss i verdensklasse. Jeg har akkurat fått rapport fra teknisk delegert og alt står til ti - rubbel og bit av de vurderingene som er gjort underveis, sier leder for NM i Alta, Per Hindenes.

Arrangementet og komiteen har også høstet skryt av president i Norges skiskytterforbund, Arne Horten, som også var i Alta under arrangementet.

Her kan du se flere bilder fra NM i skiskyting, samt junior NM

 

Roger Finjord intervjuer leder av hovedkomiteen, rennleder og president i Norges skiskytterforbund Arne Horten
Offisiell åpning av NM i skiskyting. Roger Finjord i prat med leder av hovedkomiteen Bjørn Roald Mikkelsen, rennleder Jørn Tore Johansen og til høyre president i Norges skiskytterforbund Arne Horten. Foto: Karl-Eirik Steffensen

Unikt med to NM på tre uker

Hindenes forteller om en rekke avgjørelser som har vært gode. En av dem transport. Det har kjørt busser frem og tilbake til stadion og på den måten har det ikke vært stort trykk på parkering i Kaiskuru.

Mars måned har det vært mange arrangementer i Alta. Og alle krever en god andel frivillige. Heldigvis har ikke NM-organisasjonen opplevd problemer med å få frivillige.

– Hva det kommer av vet jeg ikke, men vi har altså ikke hatt problemer med det. Vi har hatt folk som har kommet i ettertid og lurt på hvorfor ikke de har blitt spurt, ler Hindenes.

NM-organisasjonen består utelukkende av frivillig innsats.

– Vi utbetaler ikke en krone for arbeidet som gjøres. Det mest rørende for meg er mennesker som alltid sier ja og som sier at vi finner en løsning.

Skal man klare å gjennomføre to norgesmesterskap i verdensklasse på tre uker, så krever det mye av mange.

– Det er en utrolig krevende øvelse. To NM på tre uker - det kommer ikke til å skje igjen. Det er unikt. Det at vi får NM i seg selv er unikt. 

Handler lokalt

Hindenes trekker også frem hva slike arrangementer betyr for altasamfunnet. 

– Vi kjøper masse varer og tjenester. Hotell, transport, dagligvare, byggevarer også videre. Og alle er positive.

Han forteller at de økonomisk går i pluss. Hvor mye er enda ikke klart.

– Alt av overskudd skal gå tilbake til klubbene, forsikrer han.

Hindenes ønsker avslutningsvis å takke lokalt næringsliv for støtte til arrangementene. Han trekker også frem Alta kommune.

– Vi er stolte over både administrasjon og politikere som er med på laget og støtter oss. Vi brukte også ledig reklameplass for å promotere Alta kommune underveis i arrangementet.