INFORMASJON TIL FORELDRE OG ANSATTE OM AVSLUTNING AV SCHOOLLINK 31.12.2022

 

Fra 01.01.23 vil SchoolLink som leverandør av kommunikasjonsløsning mellom skole/barnehage og hjem bli avviklet.

 

Alta kommune har i 2022 vært gjennom en anskaffelse av et helt nytt og moderne fag- og administrativt system for oppvekstområdet. Vi satser på helhetlige løsninger som skal være til det beste for våre innbyggere vi leverer tjenester til og ansatte som jobber i våre skoler og barnehager.

Vedrørende avslutning av SchoolLink har Alta kommune følgende retningslinjer vedrørende administrering av data som er lagt inn i løsningen:

  1. All data som er registrert på hver bruker i SchoolLink vil bli overført i romjulen og lagret i kommunens egen database for arkivering.
  2. 5 dager etter 31.12.22 vil all data som er i SchoolLink slettes både i appen, på nett og hos leverandør. Dette er uopprettelig.

 

Systemet som erstatter vår kommunikasjonsløsning SchoolLink heter Vigilo. Her kan du lese mer om løsningen: https://vigilo.no/moduler/

Litt om vår nye foreldreapp i Vigilo:

Vigilos kommunikasjonsmodul består av utvekslingen av informasjon mellom foreldreportalen/-appen og portalene som brukes av de ansatte i barnehage, skole og SFO. Har man flere barn, vil alle være samlet i samme portal/app. Man velger hvilket barn man ønsker informasjon om og får tilgang til ulike funksjoner avhengig av om barnet går i barnehage eller skole/SFO.

Foreldreappen kan lastes ned gratis for iOS, Android og Huawei og inneholder funksjonalitet som benyttes i daglig kommunikasjon med skolen og/eller barnehagen. Appen inneholder meldingstjenesten og fraværs­melding for barnehage, skole og SFO, samt nyhetsstrøm for skole og barnehage. Man logger seg på med ID-porten første gang og kan deretter benytte PIN-kode eller fingeravtrykk i en periode før ny autentisering med ID-porten.

Foreldre bruker nettportal for kommunikasjon, informasjon, samtykker og søknader for barn i skole, SFO og barnehage. Har man flere barn vil alle være synlige i samme portal. Menyen i foreldreportalen er dynamisk, og vil endre seg med informasjon tilknyttet barnet og enheten det tilhører. For et barnehagebarn vil menyen i tillegg til kommunikasjonsfunksjonalitet blant annet inneholde en oversikt over registrerte rutiner som soving og bleieskift, og for et skolebarn vil den inneholde blant annet timeplan og vurderinger.