Vil du bli vår nye instruktør? Vi trenger flere frivillige til STERK&STØDIG

Hver uke møter over 140 eldre opp til trening flere steder i kommunen. Sterk og stødig har blitt en viktig møtearena på kort tid.

Her finner du oversikt over alle stedene vi har trening med Sterk & stødig

En investering i egen helse

Ranveig Johansen har trent med Sterk og Stødig siden starten. Dette er trening hun gleder seg til og som er en viktig investering i egen helse.

– Det er veldig viktig å bli både sterk og stødig etter hvert som årene kommer på, sier Ranveig. Hun merker forskjell på kroppen etter hun begynte med den ukentlige treningen.

I tillegg til styrketrening er det fokus på balanse og pust.

For hjemmeboende eldre over 65 år

Sterk og Stødig er en norsk modell, som er i bruk i cirka 70 kommuner over hele landet. Det er forebyggende treningsgrupper for seniorer, som baserer seg på flere internasjonale studier som har undersøkt effekten av balanse- og styrketreningsprogram for eldre med risiko for fall og funksjonssvikt.

Målgruppen for Sterk og stødig er hjemmeboende eldre som klarer seg godt i eget hjem uten særlig bistand fra kommunen. Dette er et helsefremmende og forebyggende lavterskeltilbud, som bidrar til at flest mulig eldre kan leve selvstendige liv med minst mulig hjelpebehov lengst mulig.

Kvalifiserte instruktører

Gruppetimen drives av kvalifiserte Sterk og Stødig-instruktører som får oppfølging av kommunale fysioterapeuter. Ann-Karin Tangen Erichsen er en av dem. I dag sto hun for oppvarmingen - der det gjelder å få opp pulsen. Dette gjør hun, og alle de andre, som frivillige. Et meningsfullt arbeid, synes Ann-Karin (Til høyre i bildet).

Kurs for nye instruktører

Nå skal vi i gang med kursrunde for nye instruktører og derfor ønsker vi at enda flere skal melde seg. Som instruktør får du veiledning av fysioterapeut fra kommunen og oppfølging gjennom hele treningsperioden. Du får invitasjon til sosiale treff og samlinger med andre i frivillig-gjengen. Du får også tildelt et ansvar, men som instruktør trenger du bare å møte opp til trening og lede gruppa. Alt administrativt er det fysioterapeutene som tar seg av - det gjelder også dersom du må være borte fra noen treninger. Fysioterapeutene ordner vikar.

Evie Einvik-Heitmann er Sterk & stødig veileder. Hun lister opp hvert fall fire gode grunner til å melde seg som instruktør

- Du får trent selv og bidrar til at andre får trent og blir i bedre form, du får mer kunnskap om trening og hvordan drive grupper, det er et sosialt treff og samlinger med de andre i frivillig-gjengen en gang per halvår og fysioterapeutene i kommunen tar ansvar for koordinering av tilbudet, som instruktør trenger du bare å møte opp.

Vi søker etter deg som

Er seniorressurs over 65 år, men er du yngre og engasjert så sier ikke vi nei.

Har engasjement og et ønske å lære mer om trening. Du trenger ikke ha forkunnskap da du vil få opplæring. Det er en fordel om du har erfaring med grupper av noe slag, men ikke et krav.

– Vi rekrutterer alltid to instruktører per gruppe slik at det ikke blir så sårbart. Kanskje kjenner man noen som man kunne tenke seg å ha en gruppe i lag med, avslutter Einvik-Heitmann.