Tirsdag 16. januar mottok vi nyheten fra Avinor om at Discover Airlines, et datterselskap av Lufthansa, fra desember 2024 oppretter direkterute mellom Alta og Frankfurt (Tyskland). Det ble naturligvis svært godt mottatt i lokalsamfunnet, og vurdert som en strålende mulighet for å redusere avstandsulemper og styrke bo- og bli-lyst i Finnmark. Regionale og nasjonale flyruter er selvsagt hovedkomponentene, men også internasjonale tilbud har stor betydning for befolkningen med hensyn til jobb- og feriereiser.

I perioden 15.-19. april har Visit Alta gjennomført visningstur for tyske og østerrikske turoperatører for å øke deres interesse for Alta. Dette ble gjort i samarbeid kmed Discover Airlines, NordNorsk Reiseliv og Visit Norway.

I etterkant av turen har Discover Airlines nå bekreftet at de utvider perioden for sine vinterflyvninger mellom Alta og Frankfurt til 25. april 2025. Dermed blir det en ekstra måned med to ukentlige forbindelser til Europa, og flere utenlandske vintergjester. Reiselivssjef Katja Pettersen i Visit Alta mottok nyheten med stor glede:

Nok en gang leverte våre partnere super kvalitet og lidenskap for det de driver med! Arctic Living og Alta imponerte stort, og turoperatørene ble overbevist om at april er en fantastisk måned for vinteropplevelser! (Katja Pettersen, Visit Alta)

Flytilbudet er noe av det viktigste for å redusere avstandsulemper og styrke bolyst og bli-lyst i Finnmark, og det jobbes kontinuerlig fra bl.a. Visit Alta, Alta Næringsforening og Alta kommune med å forbedre dette tilbudet. I hovedsak omhandler dette arbeidet de regionale og nasjonale flyrutene, men også internasjonale tilbud har stor betydning for befolkningen med hensyn til jobb- og feriereiser.

Flyplassen i Frankfurt er den travleste i Tyskland, og en av Europas og verdens mest trafikkerte lufthavner. Per 2022 gikk det fly fra Frankfurt til 330 destinasjoner globalt, og innbyggerne i Alta vil dermed få en helt annen korrespondansemulighet ut i verden enn tidligere. Vi håper tilbudet blir godt mottatt - og benyttet - av Altas befolkning.

Ruten vil opereres med to ukentlige avganger i hver retning gjennom vintersesongen 2024/2025. Flyvningene finner sted på torsdager og søndager, som illustrert i tabellen under. Reisebestilling gjøres via hjemmesiden til Discover Airlines.

Dag Flight Retning Avgang Ankomst
Torsdag 4Y1302 FRA-ALF 09:05 12:40
Torsdag 4Y1303 ALF-FRA 13:25 16:50
Søndag 4Y1302 FRA-ALF 09:05 12:40
Søndag 4Y1303 ALF-FRA 13:25 16:50