A A A

Til Murmansk med rock og sjarm

Maiken+og+Ole
Huset besøkte sist helg rockefestivalen "Rock attacks Barents" i Murmansk og inntok festivalscenen der med rock og sjarm for tredje året på rad.
Evig+ild
Den evige ild

Stor delegasjon

Utvekslingsprosjektet med Murmansk er støttet av Barentssekretariatet gjennom ungdomsprogrammet. I år hadde vi hele 32 personer med oss til Murmansk. I delegasjonen inngikk 4 av våre egne band, Vinyl, Before Dusk, Kaotika og Kristian Park med band pluss ungdomsrådsrepresentanter og Fifth Element fra Lillestrøm.
Alyosha
Alyosha

Krigsminnesmerke Alyosha

Enhver russisk by med respekt for seg selv har et minnesmerke for den falne soldat med den evige ild brennende for å minnes de som falt under 2. verdenskrig. I Murmansk har de Alyosha, en 35 meter høy betongkjempe som skuer utover byen og havnen. Statuen har fått et vanlig russisk mannsnavn - Alyosha.
Fifth+element
Fifth Element fra Lillestrøm

Lillestrømband med

Lillestrøm hadde gjennom nasjonale forum lagt merke til Huset, og tok selv kontakt med forespørsel om å følge noen av Husets musikkprosjekt. Slik havnet de altså på rockefestival i Murmansk.
Vinyl
Vinyl ga alt og fikk en fantastisk mottakelse av publikum

Et fantastisk publikum

Cabaretnummer er vel ikke typiske innslag på de fleste rockekonserter, men Vinyl og hardbarkede russiske MC gutter fant tonene sammen. Publikum var med fra første stund - også når våre andre band var på scenen. Det russiske publikum var absolutt med å gjøre konsertene for bandene til en stor sceneopplevelse.
Russisk+trafikk
I klemme

Råd og tips...

Russisk trafikk kan være både heftig og kaotisk. Så om du skal kjøre bil i Murmansk kan det være lurt å holde tunga rett i munnen. Trafikkuhell er et ikke helt uvanlig syn i bybildet. Om du besøker Murmansk kan vi altså ikke anbefale utstrakt bykjøring, men vi kan helt kart anbefale å bruke tid på noen av Murmansk gode restuaranter. Det fins mange virkelig gode restauranter med fantastisk god mat til en høyst overkommelig pris. Decante er en av dem.
Skumle+gutter
To av de er våre!

Gutter er gutter i alle land

Det fins skumle gutter både i Norge og Russland... Eller de er kanskje ikke SÅ skumle innerst inne :) Alle foto: Huset/Gunn Heidi Henriksen

Skjema