A A A

Tidenes sommeraktivitet til barn og unge

Sommeraktivitet

Elever i barne- og ungdomsskoler i Alta får muligheten til tidenes aktivitetssommer i regi av kulturvirksomheten i Alta kommune.

Kultur, idrett og friluftslivsaktiviteter vil være sentrale. Også andre tema som lesing, matematikk og fremmedspråk kan være aktuelle fag å tilby under årets sommerskoler. 
 
Hovedpoenget er uansett at elevene skal føle mestring, glede og i sluttfasen av nedstengingene— få sterke og gode sosiale opplevelser. 
Aldri før har vi kunnet planlegge så mange kurs, workshops og skoler som i år, sier Tor Helge Reinsnes Moen, kulturleder i Alta kommune. 

2 millioner kroner til aktivitet

Så langt er det skaffet til veie et forhåndstilsagn på cirka 2 millioner kroner av statlige penger til tiltaket.

– Vi regner med å få innvilget enda mer på søknader vi ikke har fått svar på enda. Alle aktiviteter vil altså være gratis å være med på, klargjør Reinsnes Moen.

Vi er i full gang med å planlegge sommerskolene, men absolutt ikke i mål. Vi tar derfor imot gode ideer og ikke minst ønsker fra elever i barne- og ungdomsskolene. 

– I god tid før sommerferien kommer vi ut med en digital katalog med de ulike tilbudene. Her blir det enkelt å melde seg på.

 

Jobbtilbud til studenter

– Dette er en gladnyhet for alle ungene i kommunen og kommunene i tilknytning til Alta, som kan komme hit for aktiviteter. Dette er et viktig tiltak etter et år med restriksjoner og et delvis nedstengt Altasamfunn, sier hovedutvalgsleder Anita Håkegård  Pedersen, som også jobber på UiT Alta. Hun er glad for at dette også får studentene på banen fordi et av kriteriene er at det er studenter som skal drive de ulike sommerskolene.

En gruppe som har lidd mer enn noen under koronaen er studentene. I tillegg til at mange har sittet altfor mye alene på hybler og leiligheter, så har veldig mange studenter mistet deltidsjobbene sine dette studieåret. 
Vi oppfordrer studenter fra Alta som har lyst og evner innen det å jobbe noen uker med barn og unge, om å ta kontakt, avslutter kulturlederen.
 

Søk på stillingen

 

 

 

Skjema