A A A

Sykkelservice og kurs - bra og mindre bra.

Sykkelservice1+2020

Sykkelbyen Alta har gitt store og små god oppmerksomhet denne uka

Denne uka ble det tilbudt gratis sykkelservice og belønninger sammen med sportsbutikker i Alta. Onsdag morgen skjedde dette ved Altabrua som favnet om over 200 personer. Torsdag skjedde dette ved Granshagen og ca 300 passerende. Intersport Parksenteret, Sport 1 og Canyon Jakt og Fiske stilte opp med sykkelkyndige personer som på elegant og effektiv måte fikk gått over og justert tohjulingene til store og små på vei til skole og jobb. Dette ga både positive og negative funn. De fleste som har nye sykler har ofte alt i skjønneste orden, naturlig nok. Mange tar også godt vare på syklene sine og foretar sjekk og vedlikehold på en betryggende måte. Derimot var det flere barn som ankom servicepunktet med dårlig stand på sine sykler, noen var til og med i svært dårlig forfatning. Som noen av sykkelreperatørene sa "Ungen kom innom og sa at den ene bremsa var litt dårlig. Da jeg sjekket over virket den ene bremsen overhodet ikke, den andre var helt nedslitt med dårlig bremseeffekt. Det var under sterk tvil vi lot henne få sykle videre - for å sykle ned Fransbakken med så dårlig effekt kan være farlig. Vi ble enige jeg og hun om at ned bakker skulle hun leie sykkelen. I tillegg skulle hun varsle hjemme om at dette måtte de voksne bistå til å få fikset snarest". 

Flere barn som merket selv at "noe ikke var helt i orden" fikk beskjed om at det var essensielle ting ved sykkelens driv- eller bremseordninger som ikke var anbefalt å sykle videre med. Vi oppfordrer derfor foreldre om å sammen med barn ta en nærmere kikk på syklene til sine håperfulle for å finne ut om både bremser og drivverk er på stell. Eventuelt kan sportsbutikkene også bistå med å svare på spørsmål. "Bare det at et barn slenger sykkelen fra seg kan gjøre at deler ved girsystemet slåes skjevt og deretter ikke virker. Lærer man ungene å legge sykkelen fra seg, om man ikke bruker støtte, kan slike enkle ting forebygges" - forklarte ekspertene.

På ettermiddagene onsdag og torsdag ble det arrangert sykkelopplæring for 1-3 klassinger i Alta med foreldre. Nok en gang er det mange som får gode aha-opplevelser blant de voksne når de får demonstrert hva barna kan og ikke kan i trafikken. I år var det Bossekop Ungdomslag som bisto med gjennomføringen. De voksne her var postmannskaper på trafikkpostene - og også de kunne fortelle at både voksne og barn lærte nye momenter innen vikeplikt, passere hindringer i veien og gi tegn til andre.

Det ble trukket en vinner pr dag av et gavekort på kr 1000. De er avbildet i bilderekka. De heldige var Lars Martin, 8 år, fra Gakori skole - og Morten 7 år, fra Tverrelvdalen skole. Vi gratulerer de heldige.

Sykkelservice2 2020
Sykkelservice2 2020
Sykkelservice3 2020
Sykkelservice3 2020
Sykkelvinner 1 2020
Sykkelvinner 1 2020
Sykkelvinner 2 2020
Sykkelvinner 2 2020

Skjema