A A A

Suksessfull informasjonsdag – ønsker flere slike arrangementer

oversikt_deltagere

I november møtte over 150 personer opp på informasjonsdag. Og beskjeden var klar; man ønsker enda mer informasjon om hvordan bo lengre hjemme.

Hvordan bo lengre hjemme, var tema da Alta kommune inviterte til informasjonsdag 27. november i fjor. 150 personer møtte opp. Det var personer over 65 år og mange av dem hadde tatt med seg familiemedlemmer.

En rekke aktører var tilstede med informasjon, både kommunale og private.

oversikt_panel.jpg

Tove Karlsen var tilstede på informasjonsdagen. Hun vet allerede mye, men synes temaet er både interessant og viktig. Hun ønsker selvsagt å bo lengst mulig hjemme.

  • Jeg skulle gjerne hørt mer om tilskuddsordninger ved forandring av bolig. Og det er interessant å vite hva frivillighetssentralen jobber med. Jeg tror slike informasjonsdager er nyttig for mange, sa Karlsen rett i etterkant av arrangementet.

Trenger mer informasjon

Tove er ikke den eneste som mener det trengs mer informasjon. Svanhild Grimstad mener dagen var viktig.

  • Jeg synes særlig informasjonen om dette med verge var viktig, og hvem som skal ha ansvaret dersom jeg blir syk. Jeg er tross alt 84 år.

Hun forteller at hun og mannen nettopp har begynt ombygging av huset og har flyttet soverommet fra andre etasje og ned til første etasje.

Blir flere slike informasjonsdager

Initiativtakerne bak informasjonsdagen sier de allerede har bestemt seg for at lignende arrangementer må gjennomføres på nytt. Oppmøtet viser at det er stort behov.

  • «Vi var veldig spente på hvor mange som kom til å komme, og ble overveldet over responsen. Det viste at vi traff med temaet og dette var en nyttig måte å få ut informasjon om både de kommunale og private tilbudene som finnes.» Siw Anita Sletten

Bilde av Siw Anita Sletten

Alle som møtte opp fylte også ut et evalueringsskjema. Her fikk de også verdifull informasjon om hvilke tema man ønsker å høre mer om.

Anne Kari Thomassen var besøkte også informasjonsdagen. Hun synes det er et meget bra tiltak. Selv om det kom over 150 personer mener hun det fortsatt er potensial til å nå flere.

  • Jeg synes absolutt at man burde arrangere en slik dag flere ganger. Dere har ikke nådd frem til alle i løpet av en dag og vi er ganske mange som er over 65 år i Alta.

Hun forteller at hun følger ganske godt med og er opplyst.

  • Jeg har blant annet besøkt kommunens smarthus og jeg har akkurat flyttet over i leilighet. Så jeg er ganske opplyst allerede, smiler hun, og legger til at det å flytte i leilighet rett og slett var en befrielse.
  • Vi har nettopp flytta i leilighet her på sentrum og det er veldig deilig å slippe å være avhengig av bil.

Hun har hatt foreldre boende på institusjon i Alta og har derfor erfaring med det også. Og hun er ekte altaværing og på den måten vet hun en god del om tilbudet her. Likevel vet hun at det for andre kan være stort behov for informasjon og slike arrangementer.

Alta kommune ønsker samtidig å takke alle som møtte opp, spesielt de eksterne aktørene som brukte dagen til å gi verdifull informasjon til byens 65+ og deres familier.

Skjema