A A A

Stolte vinnere av Alta kommunes vandrepokal

Jentelaget med vandrepokalen som de vant

For andre året på rad vant Alta IFs jenter 17 over HIF/Stein i Altaturneringen og dermed ble Alta kommunes vandrepokal værende i hjembyen.

– Vi er meget fornøyde med seieren, sa jentelaget med kaptein Julia Jonas Andersen i spissen rett etter at de hadde fått medalje og pokal utdelt. 

Faktisk smakte seieren ekstra godt, fortalte de.

– Vi vant mot HIF/Stein, akkurat det samme laget, i fjor også. Så det var viktig å vinne i år.

Gjengen har hatt mest medgang i årets turnering. De tapte den aller første kampen, men etter det første tapet var det seier i alle kampene.

I finalen hadde jentene overtaket stort sett hele kampen og oppgjøret endre 4-0 til hjemmelaget.

Beholder vandrepokalen

Laget fikk to pokaler utdelt. Den ene en vandrepokal. Pokalen er det Alta kommune som har kjøpt inn, som et bidrag til folkefesten.

Ordføreren overrekker vandrepokal

Når et lag vinner vandrepokalen tre ganger får de den til odel og eie. I fjor skjedde dette og da fikk kommunen spørsmål fra Alta IF om å kjøpe en ny. Ordfører monica Nielsen kjøpte en ny pokal på vegne av kommunen. Alle vandrepokalene er sponset av en bedrift eller organisasjon.

– Det er tradisjon at den som «eier» pokalen også deler den ut. Det var en flott opplevelse å være med å dele ut både medaljer og pokal, sier Nielsen.

I tillegg til å dele ut kommunens egen vandrepokal, fikk hun også dele ut medaljer for vel gjennomført turnering til de aldersbestemte lagene. 

– Det har vært en flott turneringshelg. Jeg vil gi skryt til Alta IF for nok et flott arrangement.

Vandrepokal kjøpt av Alta kommune

Skjema