A A A

Selvbetjent bibliotek

lese

Nedtellinga har startet for alvor, og onsdag 15. mai utvider Alta bibliotek sine åpningstider og gjør det mulig for innbyggerne å bruke biblioteket hele uka i gjennom, fra tidlig morgen til sein kveld.

Ved å tilby selvbetjent bibliotek ønsker Alta kommune å legge til rette for mer bibliotekbruk, mer fleksibilitet for lånerne, og mer aktivitet i biblioteklokalene gjennom hele døgnet. Vi håper og tror at dette blir godt tatt i mot både blant våre nåværende og nye bibliotekbrukere.

Alta bibliotek utvider sin åpningstid fra 43 timer med bemannet bibliotek i uka til 105 timer total åpningstid fra 15. mai. Det innebærer at innbyggerne i Alta får tilgang til biblioteket sitt fra kl. 07.00-22.00 hver dag, hele året rundt. Det er en formidabel økning av bibliotektilbudet i vår kommune.

Selvbetjent bibliotek er et svært godt tilbud til lånere som vil betjene seg selv, og bruke biblioteket når det passer for dem. Har man fått beskjed om at en bok er klar til avhenting kan man stikke innom biblioteket når det passer best, og låne boka selv på automaten i biblioteket. Har man behov for ett stille studierom i forbindelse med eksamenslesing eller studier, kan man benytte seg av bibliotekets seminarrom. Eller hvis man vil ta med seg familien en søndag formiddag på barneavdelinga for å lese, spille eller leke, så kan man gjøre det. Selv om biblioteket er ubemannet vil det også være tilgang på trådløst nettverk i hele åpningstida.

Selvbetjent bibliotek er både en god ressursutnyttelse, og et raust og godt ubemannet kulturtilbud. Lokalene ligger her hele døgnet, og biblioteket er vår felles eiendom, som skal være til glede og nytte for alle i vår kommune. Ved å oppgradere bibliotekkortet til adgangskort for selvbetjent bibliotek, har du også mulighet til å benytte deg av biblioteket, hver dag og på de tidspunktene som passer best for deg!

Alta bibliotek inviterer til offisiell åpning av det selvbetjente biblioteket onsdag kveld kl. 19.00-20.30. Det blir kveldskonsert med Petter Carlsen, varm kveldsmat og garantert trivelig stemning for alle de som tar turen innom!

Skjema