A A A

Nye ledsagersykler til Alta

Ledsagersykkel

Alta kommune har mottatt to ledsagersykler til bruk ved institusjonene i kommunen. Foreningen "Sammen på sykkel" har mottatt midler fra Gjensidigestiftelsen til innkjøp av slike 3 hjuls sykler som de deler ut etter søknad over hele landet. 

Ledsagersykkel.jpg

Nå har Alta mottatt sine to som videre skal ut til sykehjem og institusjoner som har brukere som ikke kan sykle selv. Pårørende og ansatte ved virksomhetene kan altså ta de eldre og bevegelseshemmede med ut på tur. Sykkelen har plass til to personer foran og har en god el-motor som bistår føreren i å gi skyvekraft. Regnkalesjer følger også med så har kan det sykles i all slags vær.

Syklene har en verdi på ca 43 000 kroner, men som altså er sponset av foreningen. Alta kommune har kun måttet betale for frakt og kontigent. På bildet er det 3 av de blide damene fra Post og Arkivtjenesten som stilte sporty opp for å demonstrere hvordan sykkelen brukes. I første omgang er det sannsynlig at syklene blir plassert ved Vertshuset og Elvebakken sykhjem. Deretter vil de rullere på alle aktuelle institusjoner i Alta.

De som sitter på vil også oppleve en økt  helseeffekt. Det å kunne bruke alle sansene sine på en slik tur, kanskje også gjenkjenne områder rundt i Alta, vil gi god hjerneaktivitet. Det kan for mange være første steget til en mer aktiv tilværelse. Vi håper at befolkningen og insitusjonene vil benytte seg av dette tilbudet.

Skjema