A A A

Ny brannsjef på plass

Frank+Pettersen+og+Knut+Suhr

Frank Olav Pettersen begynte mandag i forrige i ny jobb som brannsjef. Og den første uken har han brukt til å bli kjent med sin nye arbeidsplass.

Pettersen kommer fra jobben som brannsjef i Lebesby kommune. I tillegg har han bred erfaring fra et langt yrkesliv. Nedenfor får du mulighet til å bli bedre kjent med han.

Navn: Frank Olav Pettersen (Men bruker kun Frank)

Alder: 53

Hvor er du opprinnelig fra?

Født og oppvokst i Trøndelag, men flyttet til Finnmark når jeg var 16 år. Regner meg som finnmarking.

Hvilken jobb hadde du før du kom til Alta?

Kommer fra Lebesby kommune og har jobbet der som Brannsjef, avdelingsleder beredskap og driftsleder vei vann og avløp.

Når flyttet du til Alta? Har kjøpt hus på Aronnes og overtok dette 1 september. Offisiell flyttedato var 28. oktober.

Sivilstatus? Samboer med felles voksne barn.

Hvilken utdanning har du?

Utdannet med lang linje ved brannskolen. Har IT kandidatstudie og endringsledelse ved høyskolen i Volda.

Hva har du jobbet med tidligere?

Jeg har vært innom mye rart gjennom livet. Kokk, sjåfør, fisker og industri. Og mye annen erfaring som jeg har lært masse av og puttet i ryggsekken.

Hvorfor ønsket du å bli brannsjef i Alta?

Dette er drømmejobben innen brannvesen i Finnmark (Kanskje i hele landet). Alta brann og redning er godt utrustet og har den flotteste stasjonen i landet. Bare det burde nesten vært nok til at man søker en slik jobb. Jeg hadde veldig lyst til å komme på dette laget og være med å utvikle Alta brann og redning videre. En beredskapsorganisasjon må aldri slutte å lære og utvikle seg. Selv om brannvesenet her består av masse flotte folk og er veldig faglig dyktig, håper jeg vi kan bli enda bedre fremover så vi kan følge utviklingen i samfunnet. Alta kommune vokser stadig og brann og redning må være i forkant av denne utviklingen.

Hva tenker du om å overta etter årevis med en erke-altaværing i stolen?

Det er jo litt spennende. Knut har vært i masse år i kommunen og i brannvesenet. Jeg er glad de har gjort en god jobb og redd grunnen for meg, så jeg kan utvikle organisasjonen videre. Jeg har jo fått inntrykk av at brannvesenet har stor tillit i Alta samfunnet og det håper jeg vi kan fortsette med selv om erke-altaværingen er ute av sjefsstolen.

Kan du beskrive deg selv med tre ord?

Sosial, optimist og godt humør.

Ny jobb betyr innkjøring, men når så er gjort - hvilke ambisjoner har du som brannsjef?

Ny jobb betyr innkjøring og i innkjøringsperioden skal jeg gjøre meg godt kjent med Alta brann og redning. Jeg har til nå vært med to vaktlag på døgnvakt for å lære vaktlagene godt å kjenne og få innblikk i rutiner på stasjonen. På begge de to vaktene har vi jobbet fra 08.00 om morgenen og helt til 21.00 ++. Det er mange oppgaver som skal gjøres på en slik stasjon for at ting skal være i orden når man virkelig trenger det. Beredskap er å være forberedt til innsats for å møte uventede kritiske situasjoner og det betyr at alt må være «shipshape» til enhver tid. Ikke bare utstyr, men også kompetanse og trening, og ikke minst det å være uthvilt for lengre innsats.

Vi skal utvikle oss videre i lag med Alta og sørge for at innbyggerne får den beredskapen de skal ha i takt med samfunnet.

 

Frank Pettersen og Knut Suhr - brann
Frank Pettersen (t.v) mener selv han har fått drømmejobben. Om to måneder skal Knut Suhr, som har vært brannsjef i en årrekke, gå av med pensjon.

Skjema