A A A

Ny brannbil til fem millioner levert denne uken

Ny+brannbil

Mandag ankom den flunkende nye brannbilen. Og det er en investering av de sjeldne.

Det skjer kanskje en gang hvert 20. år at man kjøper inn en ny brannbil. Slik er det også i Alta. 

Denne har vært planlagt i mange år, men på grunn av forsinkelser står den i hallen først denne uken. Men den var vel verdt å vente på skal vi tro brannsjef Knut Suhr.

– Hvordan er stemningen på stasjonen når det ruller inn en ny brannbil?

– Det er som når barn får julegaver. Dette er noe som skjer kanskje hvert 15.-20. år og den brannbilen som vi nå kunne bytte ut ble kjøpt inn i 2000. Så det er julaften for brannvesenet i Alta nå, og det har vært i lang tid.

I august flyttet nemlig mannskapet inn i ny stasjon. Og i oktober var det offisiell åpning.

Utstyr i bilen.jpg

Bilen er tilpasset bruken til brannvesenet i Alta fordi man har vært med i en arbeidsgruppe som har bygget bilen. Bilen koster cirka fem millioner kroner. Onsdag og torsdag er det opplæring i bruken av utstyret, kjøring av bilen og til slutt opplæring i bruk av skum. (Foto: Knut Suhr)

Lett tilgjengelig utstyr

Den største fordelen med bilen er klippeutstyret. Når de nå rykker ut på bilulykke er utstyret lett tilgjengelig. Før måtte det ustyret driftes med aggregrat, nå er det langt enklere å bruke fordi det er batteridrevet. I tillegg er saksene veldig lett å håndtere i forhold til de gamle saksene.

– Så er jo hele bilen ny. Og det er det samme som når man kjøper seg en ny personbil. Nytt er nytt og da er det oppdatert, sier Suhr.

Knut Suhr.jpg

Brannsjef Knut Suhr under den offisielle åpningen av den nye brannstasjonen. Staselig antrukket for anledningen. (Foto: Astrid Krogh)

Bilen er bygget i Polen, levert av Rosendahl Norge og har et Scania chassis, som er en helt ny modell. Bilen har også drift på alle hjul, noe som betyr at den trekker på alle hjul. de gamle bilene trekker bare på bakhjulene.

Ser lyst på en moderne fremtid

Ny stasjon og ny brannbil gjør at brannvesenet nå kan jobbe enda mer effektivt. For bare noen måneder siden var kårene langt verre. Nå jobber de i 2019, med sikte på fremtiden.

– Bilen tilfredstiller alle de krav som vi har beskrevet til leverandøren. Alt tenkelig. 

Skjema